avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredibil dar adevarat - suspendare permis 3 luni din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredibil dar adevarat - suspendare permis 3 luni din cauza unor bomboane cu alcool

O cunostiinta de a ma cand se intorcea d ela o petrecere cu masina a fost oprta s pusa sa sufle in etilotest ,i-a iesti alcoolemie de 0,1 ca atare i-a fopst suspendat permisul pe 90 de zile, Acesta a ramas gura casca mai ales canu consumase deloc bautur alcoolice ca atare aba apoi s-a adus aminte ca a luat 3-4 bucati de bomboane cu rom.
Asa ca daca va ducerti la ziua cuiva de nastere aveti grija nu doar sa nu bti bauturi alcoolice dar avt si grja sa nu mancati alimenet care ar putea ava in componenta bauturi alcoolice caci traiti in singura tara a uniuni europene unde alcoolemia legala permisa este de 0 adica deloc ,iar inm care "vrednicii" slujbasi ai legii sunt capabli sa faca orice abuz de putere doar sa arate cat de legst sunt ei .
Ca intrebare as puta sa pun daca acesta ar putea contesta in instanta si acolo sa isi sustina adevarul caci mi se pare ridicol ca de la faptul ca a mancat 3-4 bomboane sa ramai fara permis de conducre 3 lun .
MUltumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:43, 1 Iulie 2013
:slap: :sticktongue:dle Patrascu, aveti dreptate!
am fost derutat de "recalcularea" la care a facut referire dl av Lascoschi caruia ii cer scuze :sorry: ptr "morala". intradevar, procesul verbal poate fi contestat in instanta, dar nu cred ca se poate cere calcul retroactiv.
Nu, domilor si doamnelor, din 3 bomboane umplute cu lichior nu se ajunge la o alcoolemie de 0,1 la mie. Dintr-o jumatate de pahar de bere am obtinut o alcoolemie de 0,03 la mie. Din 3 bomboane cu lichior - in care se gasesc maxim 5 grame de lichior-, nu se poate ajunge la mai mult de 0,01 la mie. Ori dupa cum am aflat si eu, de la politistii care nu i-au facut nimic celui cu 0,03 la mie, se considera cu adevarat contraventie o alcoolemie mai mare de 0,04 la mie. Asta pentruca sunt cauze a unei "alcoolemii" sub acest procent produsa din alte cauze, de exemplu de hiperaciditate.
Atentie , persoanele care au hiperaciditate foarte mare si pleaca la volanul masinii fara sa manance si care mai beau si o cafea, pot fi "depistate" cu alcoolemie si mai mare de 0,04%.
Daca respectivul nu bause, de ce nu a cerut analiza sngvina?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
ContSters67366, utilizator
krug a scris:

Daca respectivul nu bause, de ce nu a cerut analiza sngvina?

pentru ca nu a cunoscut prevederile codului rutier?

Art. 192. – (1) Conducatorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, i se retine permisul de conducere daca valoarea concentratiei este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, daca nu doreste recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în conditiile stabilite la art. 194 alin. (1).
(2) Când conducatorul vehiculului solicita recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta va fi însotit de politistul rutier, la cea mai apropiata institutie medicala autorizata sau institutie medico-legala, iar dupa recoltare i se va elibera o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru cel mult 15 zile, a carei valabilitate intra în vigoare la 24 de ore de la cea de a doua recoltare de probe biologice.
cyan a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este insa destul de greu de spus ce va face instanta de judecata.

aici este vorba de contraventie si nu de infractiune, 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. peste 0.40 vorbim despre infractiune!:yes:

Si in caz de contraventie instanta poate schimba din amenda in avertisment.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda +suspendare carnet coducere anamariacelik anamariacelik buna ziua as fi recunoscator daca cineva m-ar sfatui cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost depistat in trafic conducand dupa ce am consumat un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)