As avea nevoie de sfatul unui contabil care face calculele angajatilor unei firme.
Voi incerca sa explic foarte pe inteles pentru ca sincer mi-as dori un raspuns cat mai curand (veti intelege din cele relatate mai jos si de ce anume)
Am fost angajat cu contract pe perioada determinata pe 3 luni (23 ianuarie - 22 aprilie) cu 3 luni de proba.
La sfarsitul perioadei de proba, chiar in ultima zi, mi s-a comunicat ca nu vom mai continua colaborarea, si in cateva zile sa vin dupa actele de lichidare. Am fost dupa vreo 3 zile, le-am semnat, inclusiv pe aceea ca am primit si banutii, insa pentru luna aprilie vor intra in cont pe 10 luna urmatoare.
Am semnat fara sa stiu cum se va face calculul pentru zilele lucrate: daca vor intra si cei pentru zilele de concediu aferente celor 3 luni.
Eu stiu ca as avea dreptul la 1, 75 zi de CO / luna lucrata.
ACUM: NELAMURIREA MEA ESTE URMATOAREA, si v-as ruga mult sa imi transmiteti.
1) La salariul 900 de lei - cati banuti net ar trebui sa intre ca incasare salariul pe card / cont la banca ING am fost obligat sa fac.
2 ) In ultima luna am lucrat pana pe data de 22 inclusiv = 16 zile lucratoare - cati banutii trebuiau intrati la lichidare?
3) Daca am fost cu contract determinata 3 luni- la cate zile de CO am dreptul din punct de vedere legal?
4) Daca nu am luat decat 1 zi de CO, restul aferente lunilor lucrate, nu trebuiau calculate si intrate in actele, si totodata, in ultima incasare de salariu - lichidare? (caci la acele hartii pe care a trebuit sa le semnez, nu era specificat nicaieri o astfel de "dezvoltare" sau cum se numeste??!
Am fost astazi sa scot ultima transa de banii de pe card si mi s-a parut ca au intrat f. putini. Din acest motiv astept cat mai curand raspuns, sa vad daca asa este corect legal sau daca mai pot face ceva pana nu trec zilele -cu toate ca am semnat deja ca angajatorul s-a achitat financiar fata de mine.
In speranta unui raspuns benefic,
Multumesc persoanei care s-o indura sa imi faca si mie aceste calcule - sau sa imi transmita formula prin care se scad taxele catre stat si sa vad cat mai raman!
Calcul concedii
alexyn
buna ziua,
care este valoarea concediului de odihna de 21 zile si al concediului medical de 14 zile al unui angajat cu salariul minim pe economie. am inteles ... (vezi toată discuția)