avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa procedurii prealabile

Am pierdut procesul-respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa procedurii prealabile .Am aplicat ca beneficiar al legii 118/1990b ,copil stramutat. Am primit raspuns negativ de la Comisie . Ar fi trebuit sa fac contestatie in 30 zile la Comisie conform contenciosului administrative 554/2004, dar avocatul meu a refuzat a spus ca nu are sens si a mers direct al Tribunalul contencios administrative.
Procesul a fost pe 3 martie si a fost respins pe acest motiv nu pe motiv de fond.. Fratii mei 3 ,sint beneficiari ai legii.,ce pot face eu in continuare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:17, 20 Mai 2013
Nu mai puteţi să faceţi nimic, din păcate. Plângerea administrativă prealabilă este obligatorie, iar dvs. aţi ieşit din termenele în care puteaţi să o formulaţi (30 de zile de la data comunicării actului, respectiv şase luni de la data emiterii acestuia, pentru motive temeinice).
Nu am inca hotarirea redactata a tribunalului de contencios administrative ,nu pot aplica din nou pt.beneficiile legii 118/1990 ?
Avocatul nu a stiut?
va multumesc foarte mult.
Sunt conştientă că sunteţi supărată, însă nu are nimeni un răspuns la întrebarea "avocatul nu a ştiut?".

Nu vă puteţi adresa din nou Comisiei, întrucât ea a soluţionat cererea dvs., emiţând o decizie în acest sens. Nu văd legătura între decizia Comisiei pentru aplicarea Decretului-Lege nr. 118/1990 şi faptul că nu vi s-a comunicat hotărârea judecătorească. Repet: îmi pare rău, însă nu mai aveţi ce să faceţi.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru timpul pe care il acodati tuturor si mie . Deci sa inteleg ca eu mi-am pierdut drepturile ca beneficiar a legii 118/1990 in timp ce 3 frati ai mei sint beneficiari
Nu era sută la sută sigur că o să câştigaţi în instanţă, însă această posibiltate exista. Din cauza gestionării defectuoase a litigiului, şansa de a câştiga s-a dus pe apa sâmbetei. Nu există, prevăzută legal, o modalitate de a repara ce s-a întâmplat, astfel că da, aţi pierdut definitiv posibilitatea de a beneficia de prevederile Decretului-Lege nr. 118/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea calitatii de beneficiar al decret lege 118/1990 t_andreea t_andreea Comisia pentru constatarea calitatii de luptator in rezistenta anticomunista i-a acordat meritul de luptator in lupta anticomunista bunicului mamei mele. Mama ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa contest o decizie a agentiei judetene de plati? GabiM26 GabiM26 Tatal meu a obtinut o decizie favorabila in instanta bazata pe articolul 11 Decret-Lege nr. 118/1990 care spune: \\\\\\"persoanele care fac dovada, prin ... (vezi toată discuția)
Decret-lege nr.118 din 30 martie 1990***republicat trif nicolae radu trif nicolae radu In cat timp de la depunerea actelor, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 ... (vezi toată discuția)