avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren in plus la masuratori
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren in plus la masuratori

buna ziua
ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de 2000 mp , in realitate sunt cu aproximativ 1000mp in plus . tin sa mai mentionez ca pe acest teren este construita o casa din 1994 si este imprejmuit cu gard .
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 21:18, 16 Mai 2013
documentatia cadastrala este pe 2000 mp , in realitate terenul e cu ~ 1000 mp in plus dar eu cu terenul care-l am in plus nu ma suprapun cu terenul vecinului meu care-l detine dansul , iar pe acei ~ 1000 mp este plantata vita de vie imprejmuita cu gard ... terenul real (in actul de vanzare cumparare) este de 2000 mp pe care-l detin dar in realitate este de ~ 3000 mp ... daca vecinului meu i se dovedeste ca nu am intrat pe terenul dansului iar lui ii ies masuratorile care le are dansul in acte (in sensul cat are teren in acte atat are si in realitate) , iar la mine imi ies cei ~ 1000 mp in plus ma poate afecta in sensul ca ma poate da in judecata ?
Daca vecinul dvs.are suprafata imprejmuita cu gard (realitatea) egala cu suprafata din acte, atunci nu are de ce sa revendice din cei 1000 mp. Daca are mai putin, e normal sa-si revendice suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca topograful a masurat un teren imprejmuit din 1980 atunci ... Ingheta Ingheta Daca topograful a masurat un teren imprejmuit din 1980 atunci a fost cumparat scu actele facute si de atunci este folosit de proprietar apoi de copii lui750 mp ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)