avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil - parte alaturi de OPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil - parte alaturi de OPC

Buna seara.Daca se poate sa ma ajutati cu sfaturile de care am nevoie.Am facut o plangere la opc,impotriva unei societati financiar-bancara.Opc a facut proces verbal si a mers in instanta,intre timp eu am dat in judecata respectiva institutie unde am catigat pe fond.In cererea de chemare in judecata opc doreste sa ma introduca parte in proces.Intrebarea mea este pentru termenul in care sunt chemat ce pot face sa nu intru parte in proces,in conditiile in care nu am facut cerere de interventie,si deja intanta a dat un verdict favorabil.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristiclaudiu , utilizator 21:01, 14 Mai 2013
Da, puteti intra in proces in interes alaturat sau in interes propiu, daca OPC va solicitat acest sprijin. Incazul ca OPC are castig de cauza aveti si D-voastra , iar in cazul ca OPC - ul pica in pretentii atunci castigul D-voastra impotriva institutiei bancare se diminuiaza,,,pentru ca institutia bancara va face revizuire asupra celor doua hotarari potrivnice si ,,,D-voastra aveti de predut. Eu va sfatui mergeti alaturi de OPC in proces.
Va trebui sa invocati o serie de exceptii pe care trebuie sa le si motivati, sa le sustineti, cum ar fi: exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a dvs.

Dar, important este de stiut in ce calitate va introduce OPC "parte in proces" ?!?!?!??

:-/

Eu nu v-as sfatui sa mergeti alaturi de OPC in proces, pana nu stiti exact ce calitate veti avea in acel proces si care sunt sansele dvs.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
OPC ma introduce ca si reclamant,daca deja sa dat o solutie pe aceleasi clauze,nu pot cere suspendarea procesului sau macar sa nu fac parte din procesul lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai eram angajatul institutiei la data creerii prejudiciului mml1962brad mml1962brad Am fost condamnat intr-un proces penal (in care o terta persoana juridica a reclamat in instanta institutia la care am lucrat pentru abuz, cerand, restituirea ... (vezi toată discuția)
Nulitate pvc invocata in recurs maria pop maria pop Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: - in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia ... (vezi toată discuția)
Intimpinare recurs aser aser Am de facut o intimpinare pentru un proces ajuns la Curtea de Justitie ,la recursul facut de parita.Trebuie sa motivez numai chestiuni legate de Decizia ... (vezi toată discuția)