avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm

am dus CCM la fortele de munca si nu mi l-au primit sub pretextul ca unitatea este nominalizata intr-un nivel de ramura sau grup de angajatori in perioada 2007-2008
aderat la grupa pe ramura comert .Ce inseamna ,ca eu nu am inteles nimic din ce mi-au spus .Ce trebuie sa fac ?Obiectul de activitate a fost pana in 2011 ,,comert,, dar din 2012 am trecut la- productie tamplarie -
Unde sa ma duc ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 15 Mai 2013
CCM nu se duc la fortele de munca , ci se inregistreaza la ITM ... ITM-ul nu poate refuza inregistrarea c.c.m. pe motivul postat de dvs...
Potrivit art.146 din Legea nr.62/2011:
(1)Contractele colective de muncă nu vor fi înregistrate dacă:
a)părţile nu au depus dosarul în conformitate cu prevederile art. 143 alin. (2);
b)nu sunt semnate de către organizaţii sindicale care reprezintă mai mult de jumătate din totalul angajaţilor din sectorul sau grupul de unităţi pentru care s-a negociat contractul;
c)reprezentantul oricărei părţi care a participat la negocieri nu a fost de acord cu oricare dintre clauzele contractului şi acest fapt a fost consemnat în procesul-verbal de negociere.
(2)La nivel de unitate, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat fără semnătura tuturor părţilor numai în cazul în care partea semnatară care reprezintă angajaţii acoperă mai mult de jumătate din totalul angajaţilor.

Incercati sa intrati in audienta la inspectorul sef sau la inspectorul sef adjuct pe relatii de munca si aratati prevederile legii care contin exact motivele pentru care nu se poate inregistra un c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema la inregistrare ccm Loredana Radu Loredana Radu Buna Ziua. Sunt reprezentant al salariatilor la o firma cu multi angajati. Dupa discutarea si aprobarea CCM conform noului Cod al Muncii, urma ca acesta sa fie ... (vezi toată discuția)
Ramura induistrie ninel_d ninel_d Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca- negociere esuata adrianaispas adrianaispas In institutia noastra negocierea contractului colectiv de munca se face intre directorul general si reprezentantii oamenilor muncii ( 3 persoane). In momentul ... (vezi toată discuția)