avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... as dori sa stiu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

as dori sa stiu

Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt platit cu 80% din salariu ,iar pe certificat specifica ca plata este intre ( 80% si 100% ).
Mentionez ca certificatul medical este cu internare si as dori sa stiu cu cat la suta ar trebui sa ma plateasca pentru aceasta boala , sau daca pentru internare este un anumit procent,iar continuarea medicalului dupa spitalizare este alt procent .
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:03, 19 Mai 2013
La calculul indemnizatiei se aplica in general 80%, doar in cazul urgentelor medico-chirurgicale se se aplica 100%.


Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale

Art. 33.
(1) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca reprezinta 80% din media veniturilor salariale brute realizate in ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului.
(2) In cazul asiguratilor prevazuti la art. 6, cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca reprezinta 80% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca in cazul urgentelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului.
Art. 34.
Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale se suporta in primele 3 zile de incapacitate de catre angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie concediu medical alexandra-alteea alexandra-alteea Buna ziua Anul acesta am suferit un accident ce a fost incadrat accident de munca. Dat fiind faptul ca in urma acestuia am suferit o interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a concediului medical in cazul bolii profesionale xetiv xetiv Buna Ziua! In luna Mai 2015,am fost operat de dubla hernie cervicala,unde mi s-au scos discurile si au fost inlocuite cu cage-uri.Am beneficiat de 270 zile ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă David 81 David 81 Buna ziua, soțul meu a avut in septembrie un accident la lucru de muncă,a declarat acc de muncă ! A fost operat și a stat acasă 68 de zile,a fost ... (vezi toată discuția)