avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Analize medicale la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Analize medicale la angajare

Buna ziua.
As dori sa stiu daca plata examenului medical la angajare, efectuat de medicul de medicina muncii, este obligatia angajatorului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 16 Mai 2013
Legea securitatii si sanatatii in munca nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Angajatorul incheie contract de prestari servicii medicale pentru supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, cu un medic specialist de medicina muncii. Prestarile de servicii medicale se platesc de catre angajator, fara nicio obligatie financiara din partea lucratorilor. Lucratorii au obligatia sa se prezinte la medicul specialist de medicina muncii si la laboratorul specializat de analize, cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru examinarea medicala a lucratorilor la angajare si periodic, la adresa indicata de catre angajator pentru examinarea medicala, la data programarii.
Angajatorul este cel care va trebui sa suporte cheltuielile legate de examenul medical pentru angajare .. exista si posibilitatea ca salariatul sa suporte aceste cheltuieli si apoi sa fie decontate de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii Lino Lino Cine trebuie sa suporte costurile pentru examenul medical la angajare? (vezi toată discuția)
Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)
Fisa aptitudini medicina muncii - cheltuieli suportate de catre angajator pentru examenul medical la angajare si pentru examenul medical periodic. claudela claudela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii, fisa care se face la angajare, cat si ... (vezi toată discuția)