avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie sau nu?

Fiul meu, fara discernamant, in varsta de 18 ani (exista un proces pe rol pt punerea sub interdictie) a mostenit din 2011 bunurile si terenurile bunicii defuncte. Bunica a decedat in ian 2011. Am facut succesiunea, insa acum dupa 2 ani de la dezbaterea succesiunii au aparut probleme legate de unul dintre terenurile mostenite. In fapt, cand am arendat terenul cu pricina in primavara acestui an, o terta persoana sustine ca este proprietarul de drept al terenului, avand asupra sa ,,o promisiune de vanzare'' scrisa de mana (fara a fi inregistrata in notariat) datata din iunie 2009. Suma acestei promisiuni de vanzare este una modica, cca 3000 RON, in conditiile in care terenurile din zona se vand cu 30 euro - suprafata terenului in cauza este de 4800 mp. Am fost la fata locului insotita de politistul de sector in vederea solutionarii amiabile a conflictului. Nu am putut ajunge la nicio intelegere, ba mai mult falsul proprietar a trecut la amenintari, sustinand ca el este proprietarul de drept al terenului, argumentand cu acel inscris, amenintandu-ma cu chemarea in judecata pt ,,tulburare de posesie''. Intrebare: care dintre noi se incadreaza la ,,tulburare de posesie'', fiul meu -proprietar in baza titlului de mostenitor, sau cel care detine acel inscris de mana, privind promisiunea de vanzare, in conditiile in care acesta nu poate demonstra cu inscrisuri (ar putea doar cu proba cu martori-eventual falsi) ca poseda acel teren de mai bine de 30 de ani, iar defuncta trecea anual pt a beneficia de fructele civile de pe terenul respectiv? Mentionez ca la data preluarii mostenirii, in actele defunctei nu s-a gasit un exemplar al acestui inscris. Astept raspunsuri, precum si intrebari suplimentare pt lamurirea acestei cauze. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: auraflorina , utilizator 15:03, 16 Mai 2013
Mii de multumiri! M-am lamurit, d-le av. Klein.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - uzucapiune teren de sub imobil cristi-pandelescu cristi-pandelescu As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Dreptul de superficie kalman77 kalman77 Buna ziua In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina In acea perioada nu se vindeau terenurile. Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut ... (vezi toată discuția)