avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta?

sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste des de acasa pe timpul zilei cat si pe timpul nopti invocand diferite motive(este la o colega,prietena etc).Avem un apartament cu 2 camere pe care l-am cumparat cu un credit imobiliar iar pt amenajarea apartamentului a contribuit substantial tatal meu cu tot ceea ce avem in el(centrala termica,mobila,amenajari interioare etc).Cum as putea sa divortez de ea daca ea nu doreste divortul si cum se face partajul?
Cel mai recent răspuns: deliadaniu , utilizator 22:00, 19 Mai 2013
Trebuie deschis proces de divort.
Insa este mai greu ca barbat sa divortati decat ca femeie.
Cu partajul trebuie sa dovediti ce sustineti.
Cotele sunt de 50% sau diferite in functie de contributia fiecarui sot.
Tatal probabil ca va intra si el in proces daca nu va veti intelege pe partaj.
Depuneti o cerere la instanta de la locul de domiciliu prin care expuneti motivele dvs.si faptul ca solicitati sa divortati si partajul. Sotia va fi citata de instanta.
Ii trebuie si martori pregatiti.
Doar cu cererea de divort nu divorteaza deoarece instanta o va respinge.
As putea sa imi asumi raspunderea,nepotrivire de caracter si relatiile sot sotie sau deteriorat iremediabil.
As putea putea divorta invocand propria culpa ?




Cereti divortul din culpa comuna si propuneti doi martori.
Nu trebuie sa aruncati vina pe sotia sau sa va asumati intreaga raspundere. nu va mai intelegeti, nu comunicati, v-ati instrainat,motive de astea.
Actiunea de partaj o introduceti apoi, va fi dificil daca doriti o cota mai mare din bunuri pt va trebui sa dovediti ca ati contribuit mai mult sau sa intervina tatal in procesul de partaj.

Alte discuții în legătură

Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Martori pt divort doru anghel doru anghel am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord. Nu gasesc pe nimeni care sa ... (vezi toată discuția)
Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani Adrian37 Adrian37 Buna ziua Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. ... (vezi toată discuția)