avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Aducerea familiei inapoi din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Aducerea familiei inapoi din Spania

Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca pasapoartele copiilor expira in august si as dori sa stiu daca este posibil sa faca alte pasapoarte copiilor fara mine si daca nu cum as putea sa o aduc inapoi in tara cu tot cu copii pentru ca eu nu doresc despartirea dintre noi doi.Ce as putea face in acest sens pantru aducerea lor in tara.Ea nu are nici un fel de act rezidential acolo nici loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 21 Mai 2013
Nu, alte pasapoarte nu va putea sa faca fara acordul dvs sau o hotarare judecatoreasca.
Nu aveti sanse sa-i aduceti inapoi fara acordul mamei si asta in special din cauza ordinului de restrictie.
Daca cedeaza rugamintilor dvs si se intoarce in tara, ghinionul ei ca nu va mai iesi curand cu copiii.

pai si poate sa locuiasca si sa ii inscrie la scoala acolo fara pasapoarte daca le sunt eexpirate.....ei trebuie sa se intoarca in tara in cazul asta neavind ce sa faca.....nu?pasapoartele le expira in august.......ce pot face ei in acest caz pe teritoriul spaniei fara pasapoarte valabile.
Daca d.na obtine o hotarare de incredintare a copiilor, tinand cont ca dvs. aveti interdictie de a va apropia de ei, din motive numai de dvs. stiute, banuiesc ca aceasta interdictie este data de o instanta de judecata, pe baza hotararii sotia poate sa le faca copiilor pasapoarte noi.
tin sa precizez ca inca nu suntem divortati....sentinta este data acolo in spania.....doar ca ea nu doreste deocamdata sa se intoarca in tara.....noi nu dorim sa divortam deocamdata.....dar doresc sa stiu daca poate sa faca acolo fara mine pasapoartele ...si cum pot sa o aduc inapoi cu copii...daca dupa aceasta data din august cind exipra pasaportele poate sa mai ramina acolo...daca dupa aceasta data reusesc prin instanta sa o aduc inapoi.....ptr parasirea domiciliului conjugal sau ceva de genul...ea nu are nici un fel de mutatie acolo este ca si cum a fugit cu copii in spania dupa parerea mea...noi am plecat impreuna am zis sa facem ceva acolo cu tot cu copii...eu m-am intors in octombrie dar ea nu a vrut sa vina....m-am dus dupa ei iar si acum acelasi scenariu tot nu a vrut sa vina...ea are toata familia acolo si este influentata de ei sa ramina acolo....atunci eu am rabuvnit si am lovito de aceea sa ajuns la interdictia pusa sa ma apropii de ea...de copii pot sa ma apropii ...am voie sa ii vad....doar ca doresc sa am raspuns la aceste intrebari
In acest caz doamna va trebui sa solicite in instanta custodia copiilor. Daca nu o fi ceruto deja in Spania. Poate sa faca pasapoarte copiilor numai daca este in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile din care sa rezulte ca minorii ii sunt incredintati, altfel nu. Nu puteti nici dvs.sa o dati disparuta pentru ca stiti foarte bine unde se afla, mai mult, nu puteti afirma ca a parasit domiciliul conjugal intrucat ati plecat impreuna in Spania dupa cum afirmati dvs. Acum, ca dvs. va doriti cu ardoare sa vina inapoi asta numai de dansa depinde, intrucat statul nu te poate obliga sa convietuiesti undeva sau cu cineva pe cale nu-l mai vrei in viata ta. Ati putea incerca sa solicitati dvs. aici in Romania incredintarea in comun a copiilor, nu divortul ci doar incredintarea, ca sa fiti cu un pas inaintea d.nei numai daca nu cumva dansa a deschis un proces acolo in acest sens.

Alte discuții în legătură

Trecerea minorului ce se afla in strainatate in pasaportul parintiilor stefanspania stefanspania Minorul se afla in Spania cu mama si a fost trecut in pasaportul ambilor parinti. Viza minorului in pasapoartul tatalui s-a expirat ,la fel se expira viza ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor insototi de mama divortata in ce c.gusa c.gusa Fiica mea este divortata cu hotarare judecatoreasca definitiva prin care i s-au incredintat spre crestere si educare cei doi copii minori (4 si 5 ani). Anul ... (vezi toată discuția)