avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea minorului ce se afla in strainatate in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea minorului ce se afla in strainatate in pasaportul parintiilor

Minorul se afla in Spania cu mama si a fost trecut in pasaportul ambilor parinti. Viza minorului in pasapoartul tatalui s-a expirat ,la fel se expira viza minorului si in pasaportul mamei in citeva zile : Parintii au obligatia sa-i faca pasaport minorului sau sa-l includa in noile pasaportele ale lor.
Este data o hot. judecatoreasca de divort in Spania cu minor incredintare mamei si interdictiea pt.minor de a iesi din Spania fara hot. judecatoreasca . Hotarirea judecatoreasca nu este definitiva si inrevocabila in prezent este apelata in recurs la Curtea de Casatie Spania ce v-a mai dura ceva timp pina a se da un verdict .
Intrebarea este :
Daca mama poate trece minorul in pasaport cu hotarirea judecatoreasca ce o are de la prima instanta si apelata cu recurs ???
Serviciul pasapoarte Cluj afirma ca orice parinte vine cu o hotarire jud.de divort cu incredintare minor data in unul din statele membre UE. ea este obligata sa treaca minorul chiar daca nu este recunoscuta hotarirea de statul Roman.
Va rog sa-mi precizati daca mai este nevoie sa fie recunoscuta sentinta de divort cu incred. data in Spania in Romania sau nu ????
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 00:49, 5 Iunie 2008
Normal ca trebuie recunoscuta si in Romania, pentru aceasta e nevoie de proces pentru recunoasterea unei hotarari pronuntate in strainatate la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor sub 14 ani lucia70 lucia70 Buna ziua Am un copil minor sub 14 ani , sunt divortata , iar prin hot.jud.copilul mi-a fost incredintat mie . Cu tatal copilului sunt in relatii foarte ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Minor fara pasaport in strainatate stefanspania stefanspania Va rog sa-mi raspundeti la situatia descrisa . Minorului de 4 ani se afla in cu mama in in strainatate si i s-a expirat viza atit in pasaportul meu ... (vezi toată discuția)