In contencios, judecatorul ii reproseaza reclamantului ca nu a cunoscut o hotarare de Guvern si un ordin de ministru, dar pe parcursul procesului, acelasi magistrat ii cere paratului sa ii aduca un ordin de ministru drept dovada. Ordinele de ministru nu sunt norme juridice care ar trebui sa fie cunoscute de catre judecator? Cetateanu' reclamant are obligatia de a cunoaste aceste norme si judecatorul nu?!
:hammer: ? Asta scriam si eu! Judecatorul cu specializarea in Contencios administrativ nu trebuie sa cunoasca ,,actele normative si legile ce tin strict de activitatea pe care o desfasoara?!
Atunci cand am facut scriere la ,,ansamblul? legilor am facut referire la partea din definitie a cuvantului ansamblu (conf.DEX) de mod general sau in linii mari.
Vorbim (scriem) aici despre norme juridice cu caracter general de aplicare pentru toţi subiecţii de drept!
Si atunci cand iesi cu familia in natura nu trebuie sa cunoasti legile, sau in aeroport, in traficul auto s.a.m.d. ? ... Daca esti un istoric (de profesie) care ai primit o invitatie la Centrala nucleara de la Cernavoda te apuci de apasat aiurea pe butoane, ca si-asa nu trebuie sa cunosti decat legile si actele normative din domeniul tau de activitate?!
... Conform Constitutiei Romaniei respectarea legilor e obligatorie (scrieti d-voastra alta Constitutie). Constituţiei Romaniei i se subordoneaza toate celelalte legi şi acte normative. Pentru a putea respecta legile (normele) trebuie ca, mai intai sa le cunosti!
[Mesaj editat - 2.8 din regulament: Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi.]
Mandat de arestare
tudorioan
Cum comentati emiterea madatului de arestare pentru 29 de zile pentru COSTINIU FLORIN, judecator, sef sectie civila si proprietate intelectuala la INALTA CURTE ... (vezi toată discuția)