avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum ma retrag dintr-un SRL cu datorii la stat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum ma retrag dintr-un SRL cu datorii la stat?

Sunt asociata cu 95% intr-un SRL, iar fiica 5%.

Avem datorii la stat, iar fiica mea doreste sa le plateasca cu intarziere. Eu cat mai repede. Nu ne intelegem asa ca doresc sa ma retrag din asociere.

Avem trei spatii comerciale inchiriate - doua inchiriate de la primarie si unul de la particular. Doresc sa ma retrag cu unul dintre ele, preluind contractul de inchiriere.

Care ar fi modalitatea legala ca fiica (5%) sa preia integral datoriile si doua dintre contractele de inchiriere, iar eu (95%) sa nu preiau datoriile dar sa preiau un contract de inchiriere?
Trebuie sa infiintez un PFA sau un SRL?
Mentionez ca fiica mea este de acord cu ceea ce doresc eu.

Multumesc anticipat,
MarcelaF
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
MarcelaF, utilizator
Foarte multumesc!
=D>
LucianSeb eu in feb.2013 am vrut sa preiau societatea in care eram 2 asociati am depus toate actele laregistru hotarare etc etc iar la nici o saptamana ne-a venit instintarea ca faptul ca avem datorii catre stat ANAF a facut opozitie in cale de consecinta pana nu se achita datoriile nu o pot face singura solutie a fost ca activele de 50% sa le preia alta persoana alta decat celalalt asociat doar asa am reusit sa o rezolv. In cale de consecinta nu a putut fii preluat de mine a trebuit sa o pun pe sora mea ...
Burghardt Norbert,
Imi pare rau, dar tinand cont de datele din speta, nu are sens ce ziceti dumneavoastra.
Dvs. spuneti ca erati asociat intr-o firma cu alta persoana si ati vrut sa preluati si partea de active a acelui asociat?! Apoi ANAF a facut opozitie si nu ati mai preluat dvs. , in schimb ati cedat partea dvs surorii si ea a luat tot. Nu are sens!
Daca MarcelaF intalneste piedici poate sa-i dea in judecata, fiindca SRL inseamna Societate cu raspundere limitata, astfel ca asociatii raspund doar in limita capitalului subscris, iar persoana juridica (SRL) este distincta de persoana D-nei Marcela. Prin faptul ca un asociat renunta la partea sa din SRL in favoarea celuilalt asociat, societatea devenind astfel cu asociat unic, nu se schimba decat numarul asociatilor si nimic altceva. Bineanteles si forma devenind SRL cu asociat unic. Eventual v-a avea mai putine drepturi decat inainte. In rest, SRL-ul va avea aceleasi datorii ca si inainte, v-a detine aceleasi garantii iar creditorii vor avea aceleasi posibilitati de recuperare a datoriei.
Nu zic ca nu se poate sa fi patit dvs. D-ule Norbi asta, pentru ca i stiu si eu pe cei de la fisc cum sunt. Cei de la ANAF, marea majoritate sunt niste ,,astronauti'' si nu prea au ei treaba sa respecte legislatia. Vreau sa zic ca nu s-a procedat corect, dar si ca poate ati vrut sa formulati altfel exemplul dvs. fiindca in forma actuala nu prea are sens.
Da speta ... la mine au formulat o actiune in instanta precum noi vrem sa prejudiciem statul ...
Hotararea AG a fost transmisa de registrului comertului catre finante cei de acolo formuland opozitie iar judecatorul delegat a spus ca aproba preluarea celor 50% de catre o alta persoana daca acesta ia act de datoriile pe care le are compania. De catre mine nu deoarece eu aveam cunostinte de datoriile respective erau nesemnificative de atunci sau achitat si acum sunt asociat unic. Opozitie daca suma este mare vor face.
Burghardt Norbert,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare firma ankalupu ankalupu am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl maritica balan maritica balan daca un administrator vinde srl altei persoane ce trebuie sa faca , unde se prezinta mai intai ? (vezi toată discuția)
Cedare de parti sociale green_oil_solutions green_oil_solutions Firma are 2 asociati, dintre care unul este administrator. Administratorul detine 75%, iar asociatul evident 25%. Asociatul doreste sa iasa din firma, ... (vezi toată discuția)