avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intrebari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intrebari

In urma cu aproximativ o luna, mama mea a fost chemata impreuna cu bunica si ceilalti 2 frati ( frate si sora ) la un notar pentru a face succesiunea bunicului.
Mentionez faptul ca nu am primit nici o foaie pentru a fi chemat acolo, totul a fost verbal de la ceilalti 2 frati.
Insa in momentul in care am ajuns si am vazut ca lipseau acte, sau anumite terenuri au fost vandute, am decis amanarea succesiunii pentru o luna de zile.
Timp in care mama a cerut o suma de bani " un fel de despagubire " fata de fratii ceilalti.
Problema sta in felul urmator , daca ei nu vor avea aceea suma de bani, mama nu va semna nici un act de succesiune.
Ce s-ar putea intampla daca ea nu semneaza nimic si spune ca nu e de acord cu acest tip de succesiune si totodata un fel de imparteala ?
In acest caz, inseamna ca succesiunea se va dezbate pe calea unei actiuni in instanta.

Partea interesata de dezbaterea succesiunii, va formula o actiune in instanta, va arata care sunt mostenitorii si care sunt bunurile, vor fi citate toate persoanele, apoi se vor administra probe si la final instanta va da o sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? alinjancsi alinjancsi as avea si eu o intrebare!in urma cu 9 luni a decedat bunica mea,in urma careia au ramas un apartament si cateva terenuri...de asemena,si mama a decedat acum 1 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune intarziata insomniac insomniac bun gasit tuturor. am nevoie de ajutor pentru aflarea unor conditii initiale pentru deschiderea unei succesiuni la multi ani dupa decesul celui care a lasat ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabriela09 gabriela09 mama a murit in 1986,bunicul in 1993 si am fost chemate eu si sora mea la succesiune ,acum a murit si bunica din partea mamei care mai are 2 frati cum se ... (vezi toată discuția)