avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi la revenirea din concediul pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi la revenirea din concediul pentru cresterea copilului

Inainte de a pleca in concediu crestere copil am predat toata activitatea unei persoane nou angajata pe perioada determinata de 1 an (perioada concediului meu). Ea a avut acelesi responsabilitati ca si mine in aceasta perioada. La reintoarcere din concediu aflu ca la angajare, acea persoana a avut alta denumire a postului desi a facut aceleasi lucruri, iar postul meu nu mai exista si ca "nu mai este loc" si pentru mine.
Va rog sa ma ajutati, cat de legala este aceasta decizie a angajatorului si ce drepturi am eu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 20 Mai 2013
OUG nr.111/2013 , art.25 :
....
2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcere din concediu crestere copil de 1 an ContSters316049 ContSters316049 Buna seara, Pot fi concediata la intoarcerea din concediu crestere copil de 1 an? La lege spune ca este interzis cu exceptia reorganizarii judiciare sau a ... (vezi toată discuția)
Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc la un angajator in insolventa iulianaps iulianaps Buna ziua, Pe 16 oct trebuie sa ma intorc la serviciu, dupa concediul de crestere copil (dupa 11 luni, asa cum prevede legea). Angajatorul este in ... (vezi toată discuția)