avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de la un rezident roman care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de la un rezident roman care lucreaza mai mult de 183 zile in strainatate

Buna seara!
Fostul sot, lucreaza la o firma privata din Romania, care-si desfasoara activitatea in Germania.In Romania, primeste salariul minim pe economie. Cum ar trebui sa procedez sau care sunt pasii de urmat, pentru a solicita marirea pensiei alimentare,in acest caz? Carui organ competent din Germania ar trebui sa ma adresez pentru a-mi furniza detalii legate de veniturile lui? (avand in vedere ca judecatoria imi solicita mie documente, chiar daca ea ar trebui sa faca acest lucru....ca la noi). Multumesc.
Eu spun ca cea cu Conventia s-ar putea sa nu fie aplicabila. Legal.
Problema nu e dobandirea , ci veniturile la care se raporteaza.
Din subiect inteleg ca fostul sot plateste pensie raportat la salariul minim, deci n-ar avea ce pensie sa recupereze prin procedura externa. Mai inteleg ca deja doamna a deschis proces aici si mai departe ar trebui sa dovedeasca veniturile fostului sot.
Cheia cred ca e la angajator care e roman. Prin instanta puteti solicita angajatorului roman un stat de plata cu veniturile realizate de angajatul lor in Germania.

Angajatorul e roman cu filiala deschisa in Germania. Fostul sot munceste acolo pe contract de lucrari, contingent ( in Germania muncesti ca zilier, PFA- in aceste doua cazuri n-ar fi angajatul unei firme romanesti sau in baza unui contingent / conventie romano-germana pt anumite profesii).
Impozit pe salariu plateste totusi in Germania, in Romania plateste ceva asigurari sociale.. , Cum ati putea afla daca ar fi necesar la ce venituri plateste impozit de la fiscul german, habar n-am.

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de recalculare a pensiei alimentare lore28 lore28 buna ziua, cum trebuie sa procedez pt o marire a pensiei alimentare? am divortat in 2011 si at a fost de acord sa mi plateasca 150 lei lunar,deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Orieta Orieta Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. In conditiile in care parintii sunt divortati, copilul major in ultimul an de liceu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din usa popescuvasilicaelena popescuvasilicaelena Mama divortata cu un copil in intretinere. In urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare iar tatal obligat la plata unei pensii ... (vezi toată discuția)