avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Servus! Am o neintelegere . Ma puteti ajuta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Servus! Am o neintelegere . Ma puteti ajuta ?

Cum poate fi interpretat textul cum ca , pensia de intretinere se poate prelungii pana la varsta de 25 ani daca persoana in cauza i-si continua studiile ? Exemplu : persoana este majora si la scoala , dar este in clasa a X a ? Cumva nu se pune problema ca studiile trebuiesc a fi continuate la un mod normal cronologic deodata cu varsta ? Adica primesc pensie de intretinere , dar si obligatia sa fie in urma continuitatii scolii in mod firesc ? Legea face referire la studii superioare , ori mi se pare anacronic ca la varsta de peste 18 ani sa fiii doar in clasa a X a. Banuiesc ca daca ,,copilul" in varsta de peste 18 ani ramane repetent de doua ori per an , nu mai intruneste conditia de continuare a studiilor , ci ca doar abuzeaza de acest text de lege, sustragandu-se integrarii in societate, si obligatiei morale de a-si crea propiile baze de trai . Intrebare : Cum se interpreteaza textul legii in cazul de mai sus? Oare nu ar trebui sistata pensia pe motiv ca la varsta aceasta ( >18 ani) este doar in clasa a X a ? Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: cotaita , utilizator 14:05, 4 Martie 2009
legea prevede posibilitatea obtinerii pensiei de intretinere pana la 26 de ani.
Multumesc pentru amabilitate ! Problema ar fi cum ca cel ce primeste pensia de intretinere trebuie sa se si tina de scoala. Daca la peste 18 ani se afla doar in clasa a X a , probabil la 20 ani va fi a XIa , tot una e ca atunci cand firesc ar fi ca la 19 ani sa fie in primul an de facultate si asa mai departe ? Deci faptul cu mersul la scoala pana la adanci batraneti ar trebui sa fie firesc in concordanta cu varsta ? De fapt eu nu inteleg textul de lege care preconizeaza urmarea unui curs superior de studii . Clasa a X a nefiind un curs superior de invatamant , persoana pe sub masca continuarii studiilor, incaseaza niste bani la care consider ca nu mai are dreptul ! Multumesc anticipat daca ma lamuriti asupra cazului in speta: copil major in clasa a X a , mai are dreptul la intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- majorare pensie intretinere ingridingrid ingridingrid doresc sa aflu daca pot cere majorarea pensiei de intretinere minor(am o fetita de 4 ani si in 2014 s-a stabilit o pensie de 308 lei)in situatia in care tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Servus ! ce se intelege prin .... cotaita cotaita Copilul dupa majorat poate primi pensie de intretinere daca i-si continua studiile . Intrebarea mea : la ce fel de studii face referire legea , si daca la ... (vezi toată discuția)