avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fuziunea prin absorbtie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fuziunea prin absorbtie

Buna ziua,
In cazul fuziunii, conf. legii contabilitatii elementele de activ si pasiv trebuie evaluate si inventariate iar diferentele inregistrate in contabilitate.
In situatia in care societatea absorbita are imobilizari corporale complet amortizate aceste fiind reevaluate li se atribuie o noua valoare.
Cum trebuie tratata aceasta valoare respectiv amortizarea la societatea absorbanta d.p.d.v fiscal?
Este obligatorie reevaluarea tuturor activelor? Se poate reevalua doar o grupa de imobilizari cum ar fi cea a cladirilor iar restul imobilizarilor sa ramana nereevaluate?
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
radumuresan, utilizator

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Raport de evaluare cladire Total Contabilitate Total Contabilitate Buna ziua, Am un raport de evaluare pentru un apartament prin care valoarea din contabilitate a fost redusa la valoarea de piata. Cheltuiala pe care o ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie maryette maryette Este vorba de 2 soc.care au fuzionat,una dintre ele a fost radiata. Intre data proiectului de fuziune si data efectiva a fuziunii,au existat modificari ... (vezi toată discuția)