avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Compensare creante fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Compensare creante fiscale

Un contribuabil are de achitat taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire la bugetul local.
In acelasi timp contribuabilul are suprasolvire la impozitul pe cladiri si solicita compensarea taxei pentru eliberarea autorizatiei de construire din aceasta suprasolvire.
Este posibila aceasta compensare?
Este taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire o creanta fiscala?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:56, 27 Mai 2013
Da, atat una cat si alta se datoreaza bugetului local, prin urmare se poate solicita compensare.
Conform codului fiscal si impozitul pe cladie(art 249-255 cat si taxele pentru eliberarea de avize, autorizatii ...art 266-269 sunt obligatii fiscale datorate bugetelor locale
[ link extern ]

Conform codului de procedura fiscala :art 116 :
(2) Creanţele fiscale ale debitorului se compensează cu obligaţii datorate aceluiaşi buget, urmând ca din diferenţa rămasă să fie compensate obligaţiile datorate altor bugete, în mod proporțional, cu respectarea condiţiilor prevăzute la alin.(1)
...Dvs trebuie sa faceti o cerere de compensare conform alin (6) art 116
[ link extern ]
Care este legatura sau diferenta dintre compensarea obligatiilor bugetare efectuata in baza art.116 din OG 92/2006 si cea efectuata in baza art VI din OUG 12/2013?
Ca si UAT a unui oras, care tip de compensare trebuie respectat?
In cazul expus de dvs nu este vorba de compensarea unor obligatii restante ale UAT fata de contribuabil-operator economic-cu obligatii fiscale datorate bugetului local de catre operator, aceasta fiind procedura de compensare conform OUG 12/2013 si aprobata prin OMFP 512/2013 - publicat on M.Of.232/23.04.2013
Cititi si acest articol:
[ link extern ] /

Dvs faceti referire la compensare unei suprasolviri (rezultata prin achitarea in plus a unei obligatii fiscale a dvs-impozitul pe cladiri- datorate bugetului local) cu o alta obligatie fiscala- autorizatia de construire-.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru daniel20pet daniel20pet Buna ziua !Pot obtine un certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru ?Cei de la Taxe si impozite nu vor sa il elibereze!Imi trebuie pentru orice ... (vezi toată discuția)
Scadenta impozitelor datorate bugetelor locale (impozite pe cladiri, terenuri, etc) clementmihai clementmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Este vorba despre scadenta la impozitele datorate bugetelor locale. Potrivit art. 255 din ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse codului fiscal prin og 30 din 31 august 2011 valiflo valiflo Am gasit pe un site urmatoarea interpretare in legatura cu OG30: \"Incepand cu data de 17 Septembrie 2011, NU mai este necesar prezentarea CERTIFICATULUI DE ... (vezi toată discuția)