avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doresc sa stiu dupa cat timp pot sa obtin permisul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doresc sa stiu dupa cat timp pot sa obtin permisul de conducere?

Tip solutie: Soluţionare penal
Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 al. 1 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 3201 C.p.p., condamnă inculpatul G.G.I. la pedeapsa de: - 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prev. de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002. În temeiul art.71 C. pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute la art.64 lit. a teza a II a şi lit. b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 81 şi art.82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni. În temeiul art. 71 al. 5 C. pen., suspendă pedeapsa accesorie pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 359 al.1 C. pr. pen. pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 C.pen., respectiv, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru noua infracţiune. În temeiul art.191 al.1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 189 alin. 2 C.p.p., dispune plata sumei de 200 de lei către Baroul Timişoara din fondurile Ministerului de Justiţie reprezentând onorariul avocatului din oficiu. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, data de 14.05.2012.
OUG nr.195/2002:

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Pedeapsa a fost acordata pentru conducere fara permis ,eu doresc sa stiu dupa cat timp pot sa sustin examenul auto ,hotararea a fost definitiva in data de 14.05.2012.Va multumesc!
ART. 24*)
..............................
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
#CIN
In situatia dvs nu se poate aplica art.116 OUG 195/2002, intrucat nu ati avut carnet deloc, ca atare va trebui sa va reabilitati pentru a nu figura cu cazier, apoi veti sustine examenul ptr. permis. Acest lucru este posibil conf.art.86 c.p. dupa trecerea termenului de incercare de 2 ani si 8 luni daca nu veti săvârşi din nou o infracţiune si nici nu s-ar pronunţa revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat-anulat? marioblack marioblack Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu aplicarea art. 3201 alin. 7 ... (vezi toată discuția)
Permisul meu de conducere a fost sau nu anulat? gutti gutti Am si eu o intrebare pt ca nu cunosc .... am fost depistat fara permis in noiembrie 2011 si am refuzat sa suflu in etilotest ... in februarie 2012 am dobindit ... (vezi toată discuția)
Hotarere judecatoreasca! nurhan nurhan În baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 3201 alin 7 C.p.p., condamnă inculpatul ..... la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza ... (vezi toată discuția)