avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in caz de minus in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in caz de minus in gestiune

buna ziua.ma numesc mary s. si am o problema ca multi altii.la inventar s-a iesit minus fffffffff.mare eu am refuzat sa mai lucrez pana nu se clarifica situatia asta a fost 06.08.in incepand cu 09.06.08 pana in luna 07.08 am semnat concediu fara plata iar cartea de munca mi s-a incheiat de abia in 21.11.08(4 luni descoperite)eu nici la ora actuala nu am cartea de munca ca nu vrea sa mi-o dea fostul patron.abia acum m-a dat la politie si nefiind probe ca intradevar am furat acei bani.poate sa-mi incheie cartea de munca cu litera i fara sa vada daca instanta ma face vinovata sau nu?multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana_mari , utilizator 12:24, 12 Martie 2009
plangere penala?NUacum deabia a facut sesizare la politie04.0309.dar mie mi-a tinut cartea de munca de asta eu nu am mai putut lucra.multumesc
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa indepliniti cumulativ conditiile :
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- incetarea c.i.m. trebuie sa fie facuta in baza unuia dintre articolele urmatoare : art.56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003.
Incetare c.i.m. in temeiul altor articole din Codul Muncii nu va dreptul la somaj.

Pana la ajungerea in instanta , carnetul de munca poate fi inchis de catre angajator.
vreau sa va intreb ceva,daca un salariat este in concediu fara plata iar barul este inchis atunci .patronul are beneficii?
va multumesc
mariana_mari a scris:

vreau sa va intreb ceva,daca un salariat este in concediu fara plata iar barul este inchis atunci .patronul are beneficii?
va multumesc

Teoretic, nu are cum sa aiba beneficii pe perioada cat barul este inchis. Practic, este posibil.
va multumesc.dar cate luni fara plata are dreptul un patron sa treaca pe cartea de munca?voi reveni maine cd. sper sa am cartea de munca in mana sa vad exact.eu va multumesc inca odata.pacat ca cine are bani poate sa faca ce vrea in ziua de azi

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si incheierea cartii de munca danutzik danutzik in luna ianuarie 2009 am intrat in concediu medical, continuand cu concediu prenatal in lunile februarie si martie 2009 (lunile intregi). am nascut pe 12 ... (vezi toată discuția)