avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinu!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinu!

Buna ziua, acum 2,3 ani am cumparat un spatiu comercial de la o firma, am facut toate actele numai ca nu am facut masuratori pentru spatiu daca am metri patrati ca in contractl de vanzare cumparare si in cadastru. Anu asta am hotarat sa imi deschid o afacere si am chemat o echipa sa imi faca masuratorile si schita spatiului ca sa imi fac o usa de aprovizionare in spate. Vecinul de langa mine a facut cu primul proprietar( au fost in jur de 5 sau 6 proprietari pana sal cumpar eu) un act precum el ii da dreptul de folosinta pentru usa de aprovizionare si holul aferent in jur de 6 metri patrati acest hol in cadastru imi apare mie nu pe schita lui iar eu platesc impozit pt el la stat . Cand am cumparat spatiul am vazut ca am un peret care nu imi da voie sa ies pe usa de apropizionare si sa folosesc holul. Am chemat o echipa sa imi faca masuraTorile pt primarie sa imi fac o usa de aprovizionare, alta decat cea din cadastru. dupa ce echipa mia facut masuratorile imi reesea din schita lor ca in loc de 77 metri patrati pe care ii am in toate actele eu am doar 72 de metri patrai inclusiv holul si usa de aprovizionare ocupate de vecin. Cei de la primarie nu miau dat voie sa fac alta usa ca , in schita mea aveam deja o usa de aprovizionare. In schita de la cadastru usa si holul reese ca este al meu. in planul meu de la cadastru am o usa de acces clienti si o usa in spate pentru aprovizionare. Vecinul de langa mine ocupa o suprafat de 6 metri patrati exact unde este holul cu usa pentru aprovizionare. Mam dus cu vorba buna sa lamuresc lucrurile si am vrut sa imi arate actele ca holul ocupat de el ii apartine. A inceput sa ma injure si sa imi spuna ca vreau sa ma imbogatesc pe spatele lui. Am facut o reclamatie la politia locala ca nu puteam sa ma inteleg cu el . Au venit eram eu , vecinu si cei de la politia locala. Vecinu meu a scos un act facut cu primul propritar al spatiului precum ca, are drept de folosinta impreuna cu proprietarul respectiv acel holul . Nu am mai zis nimica decat lam rugat sa facem masuratori din nou platite de mine la spatiul lui si la spatiul meu sa vad daca corespund metrii lui patrati conform schitei lui. El a refuzat. Ce pot sa fac si daca am castig de cauza daca il dau in judecata? Daca am castig de cauza vreau sai cer si daune pentru injurii aduse mie si familei!?

Alte discuții în legătură

Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren romeo mart romeo mart in anul 1970 un proprietar a vindut 1000 metri patrati intravilan. mie 500 metri patrati numit generic V si unui alt cumparator C1 500 metri patrati .acte ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva spatiu comun Izabelll Izabelll Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: asociatie de proprietari, un hol comun (ce apartine de 2 proprietari) ocupat abuziv de cativa ani ... (vezi toată discuția)