avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare abuziva spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare abuziva spatiu comun

Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: asociatie de proprietari, un hol comun (ce apartine de 2 proprietari) ocupat abuziv de cativa ani (transformat in spatiu de locuit si pus sub lacat) de a terta persoana ce nu are nici un drept asupra spatiului respectiv. Surpriza, ocupantul este nimeni altul decat presedintele asociatiei, care bineinteles ca nu are de gand sa elibereze spatiul. Problema este ca nu raspunde nici la usa, nici la telefon, nu poate fi niciodata gasit. Holul respectiv reprezinta calea de acces pentru aprovizionare cu iesire in curte, intrucat apartine de 2 spatii comerciale, drept pentru care nu putem inchiria unul dintre ele. Cum sa procedam in aceasta situatie, in conditiile in care orice cale de comunicare, cereri verbale sau scrise, etc. este complet ignorata in aceasta asociatie? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Veronica Ieseanu , Avocat 17:36, 6 Februarie 2014
plamgere penala pentru infractiunea de tulburare de posesie deoarece sunteti coproprietar indivizibil si fortat si aveti dreptul sa folositi acel spatiu.
Este cazul initierii si a unei actiuni civile, solicitand recuperarea prejudiciului suferit prin lipsa de folosinta, in speta - prin imposibilitatea inchirierii spatiului comercial. Evident, in masura in care se poate proba temeinicia pretentiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinu! Andrey23 Andrey23 Buna ziua, acum 2,3 ani am cumparat un spatiu comercial de la o firma, am facut toate actele numai ca nu am facut masuratori pentru spatiu daca am metri ... (vezi toată discuția)
Problema inchidere hol de bloc socrates1 socrates1 Am achizitionat cu mult timp in urma un apartament a carui usa de intrare se afla in capatul coridorului (holului) de acces. Propietarul blocului in care se ... (vezi toată discuția)
Avand in vede ca este singurul apartament situat la capatul unui ... alexberi alexberi Avand in vede ca este singurul apartament situat la capatul unui hol de bloc se poate obtine inchiderea de catre un apartament a portiunii de hol in care nu ... (vezi toată discuția)