avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune actiuni

buna ziua, societatea la care lucrez are 2 asociati, dintre care unul administrator, acesta din urma vrea sa cesioneze si sa renunte la active si pasive dar primul asociat nu-i raspunde, tot amana termenul de semnare; mentionez ca societatea detine anumite obiecte de inventar mobile, cat si scule. ce e de facut? deoarece acest asociat-administrator nu mai are treaba cu activitatea societatii si vrea sa nu fie tras la raspundere pe sc.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris2008 , utilizator 17:41, 9 Martie 2009
Administratorul poate convoca adunarea generala si poate sa hotarasca dupa caz revocarea sa din functia de administrator, cesionarea partilor sociale catre celalalt asociat fie in caz de refuz sau neprezentare a celuilalt asociat, sa hotarasca dizolvarea firmei (depinde si ce prevede actul constitutiv al societatii si de nr. actiunilor pe care le detin asociatii).
Aceste "probleme" ce vor fi discutate in adunarea generala, trebuiesc comunicate celuilalt asociat odata cu transmiterea "convocarii adunarii".
Toata procedura trebuie sa respecte disp. art.191-203 din legea nr.31/1990 cu modif. si completarile ulterioare, daca este vorba despre un SRL.

Av. Cermak Iuliana
bun, convoc AGA, revoc din functie Administratorul...si daca cel de-al doilea asociat nu se prezinta cine va fi administrator? aceasta hotarare se inregistreaza la Reg Comertului?
=D> aceeleasi intrebari le-as fi avut si eu, deci ce-i de facut?
Varianta nr. 2, respectiv dizolvarea firmei, conform proverbului "dragoste cu sila, nu se poate"! Doar doriti sa nu fiti tras la raspundere...Poate daca asociatul afla ca dizolvati firma, se hotaraste intr-un fel... sau altul...
Sau mai puteti ulterior (dupa neprezentarea la doua convocari, de exemplu) solicita excluderea acestuia din firma, pe cale de instanta, si sa deveniti asociat/a unic/a!


Av. Cermak Iuliana
Art. 195 din Legea 31/1990

(1) Administratorii sunt obligati sa convoace adunarea asociatilor la sediul social, cel putin o data pe an sau de cate ori este necesar.

(2) Un asociat sau un numar de asociati, ce reprezinta cel putin o patrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunarii generale, aratand scopul acestei convocari.

(3) Convocarea adunarii se va face in forma prevazuta in actul constitutiv, iar in lipsa unei dispozitii speciale, prin scrisoare recomandata, cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, aratandu-se ordinea de zi.

Av. Vasile Roman

Alte discuții în legătură

Majorare capital cornica cornica Buna ziua. Sunt asociat intr-un SRL 50/50 si am fost convocat la AGA de administratorul firmei care este si asociat, unde pe ordinea de zi este majorarea ... (vezi toată discuția)
Cooptarea unui nou asociat - voturi necesare danielahanusimona danielahanusimona Buna ziua, Am o intrebare la care nu gasesc raspuns cautand in legea societatiilor comerciale, si anume: in cazul unei societati cu raspundere limitata, in ... (vezi toată discuția)
Asociere elena3 elena3 Buna seara, Rog pe cineva care este in masura, sa-mi spuna cum trebuie sa procedez in situatia in care intentionez sa ma asociez, intr-o firma deja ... (vezi toată discuția)