avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar nu pot sa intru in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar nu pot sa intru in apartament

dupa decesul tatalui am mostenit 3/4 din 1/2 masa susccesorala la un apartament si o masina .ieri am fost la mama sa vad ce face si sa intru in casa sa vad ce stare este acolo deoarece am ceva dubii mentionez ca dupa moartea tatalui meu mama nu ma mai lasat sa intru in apartament deloc spunand ca doar dupa moartea ei mai am ce cauta acolo. dezbaterea mostenirii sa facut prin acceptare pur si simplu la notar numai am frati sau altceva.....doar eu cu mama. cum pot legal sa intru acolo ??? in apartament ea refuza sa imi deschida si ma ameninta ca daca pun mana pe use suna la politie.....am fost si la ei si au spus ca totusi fara acceptul ei nu ma pot ei baga in apartament.....e adevarat. ? ce trebuie sa fac ? acctiune in instanta sau ce ? ca doar am act de mostenire la notar........ va multumesc anticipat
Buna ziua. Puteti sa ne spuneti de ce doriti sa intrati in casa? Vreti sa va asigurati ca mama Dvs are conditii bune de trai? Doriti sa locuiti acolo impreuna cu mama? De ce mama Dvs nu va primeste, ati avut vreun conflict? Care este cauza acestei situatii? Luati in calcul si posibilitatea sa aveti si Dvs o vina in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Stimati (Bai !) colegi ,

Ce sunt cu intrebarile astea ? De ce vrei sa intri in casa si etc. Nu sunteti psihologi , mediatori sau alte asemenea. Probabil este o sicana intre ei si omul vrea sa intre in casa pe care o detine (sau ma rog in cota de casa).

Raspunsurile dvs. trebuie sa fie mai succinte.

Pentru studentul de anul 1 sa citeasca mai bine penalul si procedura penala.
O fi documentul notarului titlu autentic dar nu executor in problema asta.
Si chiar daca era executor , executarea se face NUMAI CU EXECUTORUL JUDECATORESC.

Pentru cine intreaba : Daca rupeti macar clanta usiii , nu daca o schimbati , o sa aveti dosar penal pentru distrugere ! Daca intrati fara sa va dea voie TULBURARE DE POSESIE! Si clar veti avea un dosar penal care se va solutiona oricum numai fara NUP.
Singura posibilitate este sa va adresati instantei cu :
1. actiunea in partajarea bunurilor sau
2. sa emita o sentinta prin care sa permita COPROPRIETARULUI intrarea in spatiu.

Altceva este vax albina sau vox populi. Raspunderea va fi personala iar vox-ul sau vax-ul nu va vor ajuta.
enghin_36508 a scris:

Stimati (Bai !) colegi ,
...
Pentru studentul de anul 1 sa citeasca mai bine penalul si procedura penala.
O fi documentul notarului titlu autentic dar nu executor in problema asta.
Si chiar daca era executor , executarea se face NUMAI CU EXECUTORUL JUDECATORESC.

Pentru cine intreaba : Daca rupeti macar clanta usiii , nu daca o schimbati , o sa aveti dosar penal pentru distrugere ! Daca intrati fara sa va dea voie TULBURARE DE POSESIE! Si clar veti avea un dosar penal care se va solutiona oricum numai fara NUP.
Singura posibilitate este sa va adresati instantei cu :
1. actiunea in partajarea bunurilor sau
2. sa emita o sentinta prin care sa permita COPROPRIETARULUI intrarea in spatiu.

Altceva este vax albina sau vox populi. Raspunderea va fi personala iar vox-ul sau vax-ul nu va vor ajuta.

[interventie moderator]

Potrivit art. 2.12. dinregulamentul de postare
Nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.

Va rog sa pastrati un ton potrivit discutiilor - adica fara "bai!" si sa nu mai dati sfaturi "paternale" de genul "studentul de anul 1 sa citeasca ..." etc. utilizatorilor.

Unu. Notiunile de "autentic" ori "sub semnatura privata" se refera la acte in sensul de "instrumentum probationis" - mijloc de proba, nu la titlu. Notiunea de "titlu" se refera la dreptul subiectiv civil a carui nastere, modificare sau stingere se constata prin acte autentice sau sub semnatura privata. Asadar, sintagma "titlu autentic" este incorecta.
Doi. Nu e vorba despre tulburare de posesie (intrucat actiunea de ocupare savarsita de coproprietar nu se face fara drept - art. 220 C.pen.-, ci despre violare de domiciliu).
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
geoct a scris:

dupa decesul tatalui am mostenit 3/4 din 1/2 ... apartament.
... mama nu ma mai lasat sa intru in apartament.

la politie.....am fost si la ei si au spus ca totusi fara acceptul ei nu ma pot ei baga in apartament.....e adevarat?

Da, este adevarat.

ªi aveti două posibilităţi:

1. să obţineţi acceptul mamei
2. să promovati o acţiune de partaj

Restul sunt elucubraţii. Unele cu nuanţe penale.

Speţa aceasta se rezolvă cu răsunsul la o INTREBARI esenţiale (dintre acelea pe care unii, ajunşi prematur la limpezimi boreale, zic că n-ar mai trebui adresate :confused:).

Mama dvs. (= soţie supravieţuitoare a tatalui dvs.) are o ALTÃ locuinţă? (este titularul unui drept real de a folosi o altă locuinţă, corespunzătoare nevoilor de locuit)?

Dacă NU, atunci, în calitate de soţie supravieţuitoare, are un drept de abitaţie asupra apartamentului ce face parte din masa succesorala (dacă a locuit în el până la moartea tatălui dvs.).

Ceea ce ("în traducere liberă") înseamnă că dvs. aveţi dreptul ... :( să admiraţi, pe dinafară, uşa titlarului dreptului de abitaţie. (ori să solicitaţi restrângerea acestui drept, dacă locuinţa nu este necesară în întregime soţului supravieţuitor sau schimbarea obiectului abitaţiei, dacă puneţi la dispoziţie o locuinţa corespunzătoare).

Calitatea dvs. de coproprietar nu va ajută în acest caz şi bântuiţi degeaba pe la uşa poliţiei. Dreptul de abitaţie al soţului supravieţuitor se stinge la PARTAJ, dar nu mai devreme de un an de la data deschiderii moştenirii (= data morţii tatalui dvs.).

@andrei17, înţelept ar fi să nu vă pripiţi. Cunoştinţele unui student de anul I nu sunt destule pentru a da sfaturi în asemenea caz.

@enghin, aţi greşit măcar tonul, dacă nu şi conţinutul trimiterii "moralizatoare" la citit a dlui. student. Nu încercaţi asta prin instanţa de judecată, că s-ar putea să daţi de vreun confrate care vă demonstrează scurt (şi fără trimiteri la citit) că nici cunoştinţele dvs. nu ilustreză că aţi fi parcurs mai mult decât cursul scurt de mitocănie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata eec eec Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza daca tatal meu a murit si a ramas mama mea si sora mea urmand sa impartim un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Buna seara, numele meu este cristina. in acest moment mama mea ... ZCristina33 ZCristina33 Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)