avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citatie politie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citatie politie

Buna ziua, intervin cu o intrebare, ipotetica, e drept.

Este posibil sa fi citat de Politie, pentru a fi audiat, de ex, la aproape 2 ani de la incetarea unui contract de munca ? Mai exact, daca in urma cu aproape 2 ani un angajat a decis sa intrerupa relatiile de munca cu un angajator, nu tocmai in relatii cordiale. Acesta era angajat, cu contract de munca, pe un post de Gestionar, fara intocmirea actelor ce urmeaza angajarii sale. Avea doar contract de munca- incadrarea Gestionar- si atat. Absolut nimic altceva, nici macar Inventarierea de inceput de activitate.

La final a primit decizia de incetare a contractului de munca, foarte repede , la aprox o saptamana de la incetarea efectiva.

Este posibil, totusi, sa fie inceputa o urmarie penala sau civila impotriva sa chiar daca au trecut aproape 2 ani de atunci? Fara sa fi primit nicio citatie in timpul acesta? Stiu ca aceste plangeri se fac in maxim 2 luni de la constatarea......, exista posibilitatea ca sa se fi facut acest tip de plangere si citatia sa survina dupa aproape 2 ani ?

Mentionez ca este o intrebare ipotetica

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 21 Mai 2013
Este posibil , angajarea raspunderii patrimoniale a unui salariat se poate face si dupa ce inceteaza raporturile de munca.

Banuiesc ca dupa incetarea c.i.m. , angajatorul a depus o plangere penala impotriva dvs pentru eventuale lipsuri in gestiune.
Nu, tocmai acest fapt as dorii sa-l stiu. Daca este posibil sa fie initiata o astfel de urmarie si sa nu fi primit nicio instiintare pina acum desi au trecut deja aproape 2 ani.
Da, este posibil . Depinde si de volumul mare de munca al agentului de politie caruia i s-a repartizat plangerea impotriva dvs sau depinde si de data cand s-a depus plangerea.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra, ca intotdeauna, pertinente !
Dar la cat timp dupa constatrea facuta de angajator a potentialelor lipsuri, se face acea plangere la Politie ? Banuiesc ca, totusi, nu pot trece 2 ani si abia atunci sa formuleze o astfel de plangere.

Alte discuții în legătură

2 probleme cu angajatorii, rog ajutor!! andreimuresan andreimuresan 1. am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. ... (vezi toată discuția)
Art 180. lovire si alte violente.tot eu sunt in acuzat cosmin_mano cosmin_mano In urma cu ceva timp,pe 23 decembrie 2009 mai exact,am fost acostat de un individ beat,care a incercat sa ma loveasca.A scos un cutit si m-a amenintat cu el,am ... (vezi toată discuția)
Delapidare - raspundere vanzatoare sandutza19 sandutza19 Buna ziua, am fost angajata ca vanzatoare la un magazin unde mai era o vanzatoare si o gestionara. La vreo 9 luni dupa ce m-am angajat s-a facut un inbentar ... (vezi toată discuția)