avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 180. lovire si alte violente.Tot eu sunt in acuzat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 180. lovire si alte violente.Tot eu sunt in acuzat

In urma cu ceva timp,pe 23 decembrie 2009 mai exact,am fost acostat de un individ beat,care a incercat sa ma loveasca.A scos un cutit si m-a amenintat cu el,am reactionat si l-am lovit.In zona se afla un echipaj de jandarmerie,care a vazut incidentul,au intervenit si l-au imobilizat pe individ luandu-i totodata si cutitul.El a fost retinut de catre echipaj si amendat cu suma de 500 ron,iar mie mi-au fost luate date din C.I,pentru a completa procesul verbal.Mi-a fost adus la cunostinta faptul ca daca ii fac plangere se poate alege cu dosar penal,iar eu nu voi patii absolut nimic deoarece se considera autoaparare .Am refuzat sa depun plangere crezand ca amenda primita il va "linistii".
In cursul zilei de azi,mi-a venit citatie de la unitatea de politie din oras,pentru a da relatii cu privire la acea fapta,inpotriva mea fiind depusa plangere care se incadreaza,potrivit citatiei,la art 180 cod penal.
Care sunt pasii de urmat?
Precizez ca in citatie atat numele meu cat si data emiterii sunt scrise gresit.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
cosmin_mano, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 21 Aprilie 2010
In primul rand, cred ca plangerea a fost tardiv formulata,fiind vorba despre un termen mai mare de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului.
Oricum,trebuieste verificata aceasta situatie,dupa data de trimitere sau de inregistrare a plangerii penale formulate impotriva dvs.
In al doilea rand ar trebui sa angajati un avocat si sa nu dati nicio declaratie,decat in prezenta acestuia,aceasta bineinteles,dupa verificarea datei formularii plangerii.
Aveti copia procesului verbal incheiat de unitatea de jandarmerie si probabil agentul constatator va face raport cu privire la cele intamplate.
Daca aveti si martori,este cu atat mai bine,acestia putand declara modul in care s-au petrecut faptele.
Va multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa dati curs chemarii organului judiciar si sa aflati exact despre ce este vorba.
Aveti dreptul de a fi insotit de avocat.
E posibil ca plangerea sa fie formulata in termen insa organele de cercetare penala sa va fi citat de abia acum
elladomi a scris:

E posibil ca plangerea sa fie formulata in termen insa organele de cercetare penala sa va fi citat de abia acum

Depinde si cand s-a trezit din betie partea vatamata si cat de repede ,dupa aceea si-a adus aminte in legatura cu cele petrecute./
Banuiesc ca plangerea a fost formulata dupa primirea procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclam "organele" de ordine robertcluj robertcluj Buna ziua, Aventura a inceput cu 2 jandarmi care pe un ton extrem de violent ne-au cerut sa "iesim afara" de pe spatiul verde in timpul festivalului medival ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda jandarmerie mr_v mr_v Ieri seeara cand ma intorceam de la un chef cu inca 3 prieteni am fost amendati de catre jandarmi. Unul dintre ei a injurat jandarmeria, iar noi am incercat ... (vezi toată discuția)