avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - sfat/ orientare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - sfat/ orientare

buna ziua,
sunt in prag de divort cu sotia mea. As dori sa aflu cateva lucruri despre partajul imobilului.
In 2006 sotia a cumparat cu credit un apartament cu 20 000 Euro nefiind casatoriti.
Dupa casatorie, eu am facut credit si am achitat apartamentul sotiei.
Sotia a vandut apartamentul respectiv cu 60 000 Euro in 2010. Eu am mai facut un credit si am cumparat un apartament nou la 80 000 Euro, la 3 luni dupa ce sotia l'a vandut pe cel precedent.
Intrebarea mea este : pentru ca nu reusit sa ajungem la un numitor comun, in cazul partajului, apartamentul va fi impartit in mod egal? sau avand in vedere ca sotia l'a vandut pe precedentul cu 3 luni inainte, se poate spune ca a avut o cota parte mai mare?
Mentionez ca sotia nu lucreaza de mai multi ani, ratele la banca fiind sustinute de catre mine.
Multumesc in avans pt sfat,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:47, 22 Mai 2013
Dupa parerea mea nu se poate afirma cu certitudine ca veti imparti egal dar nici ca sotia ar avea o cota mai mare, insa as zice ca sotia are ceva sanse in plus sa dobandeasca o cota mai mare. Cred ca va castiga cel care va avea avocat mai bun care sa administreze probele care sunt in sprijinul a ce sustine.
Sotia poate zice si poate proba ca ap pe care l-ati cumparat e achitat cu 60 mii rezultati din vanzarea bunului propriu si deferenta din credit - credit care reprezinta o datorie comuna.
Dvs aveti un drept de creanta la imobilul vandut cu 60 mii. La credite, iar puteti face dovada ca ati contribuit mai mult la plata ratelor.
Mergeti si dvs la un avocat cu actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters168872 ContSters168872 Apartament luat cu credit, ultima parte a creditului a fot plătit împreună cu fosta soție... cca 3.000 dolari, întrebarea mea e :ce cota parte are dreptul ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor comune dia_sun_rise dia_sun_rise Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit ... (vezi toată discuția)