avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie

Buna ziua!
Sunt cetatean al Rep. Moldova, sunt casatorita cu cetatean roman si posesare a unui card de rezidenta pt membrii de familie. Astazi am fost la ORI pentru prelungirea acestuia, impreuna cu sotul meu - ca asa mi s-a cerut. Actele pe care le-am depus conform cerintelor celor de la ORI: doc de trecere frontiera, copie act de identitate cetatean roman(sot), certif de casatorie romanesc, certif de nastere a copilului, dovada asig sociale la CAS, adeverinta medicala din care sa rezulte ca nu sufera de boli care sa puna in pericol sanatatea publica, decalaratia solicitantului din care sa rezulte inexistenta starii de bigamie sau poligamie, declaratia cetateanului roman din care sa rezulte ca acestia convietuiesc impreuna la adresa declarata, 260 lei +5 lei taxe, dovada detinerii legale a spatiului de locuit, declaratii de prelucrare de date cetatean roman + strain. Intrebarea mea este daca e legal sa-mi ceara dovada asig sociale de la CAS, comunicandu-mi ca nu e suficienta adeverinta de la angajator - adev tip conf Ordinului Nr. 617/2007 si daca poate fi un motiv de refuz de acordare a vizei de sedere faptul ca sotul meu este co-proprietar al apartamentului nostru- unde eu am adresa de rezidenta, insa adresa care figureaza in buletin este alta. M-ar interesa in special raspuns la a doua intrebare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lili_l , utilizator 17:18, 3 Septembrie 2013
Drepturile şi îndatoririle personale ale soţilor
Art. 309 Codul Civil

Îndatoririle soţilor

(1) Soţii îşi datorează reciproc respect, fidelitate şi sprijin moral.

(2) Ei au îndatorirea de a locui împreună. Pentru motive temeinice, ei pot hotărî să locuiască separat.
Daca aveti motive temeinice poate va vor crede pe cuvant, altfel riscati sa nu primiti aprobare.
Va multumesc! Oricum, mi se pare absurd. In cazul unei casatorii de convenienta cel mai simplu este sa faci in asa fel incat sa coincida adresele din acte, mai greu e sa ai si un copil impreuna, si proprietati, si martori - vecini, etc. Acum 5 ani, cand am obtinut acel statut de resident-membru de familie - am avut un interviu in scopul stabilirii daca casatoria este de convinienta sau nu. Va multumesc si va tin la curent.
Buna ziua!

Sper ca nu e problema ca am postat intrebarea mea aici, are cam acelasi subiect.

Sunt cetatean al R. Moldova, casatorita cu cet roman. Am carte de rezidenta pe 5 ani, peste 2 luni imi expira, stiu ca se depun actele cu cel putin 30 de zile inainte de a expira.

Citeva zile in urma ne-am schimbat si domiciliul si as vrea sa prind 2 iepuri odata. Am avut permis ca si membru de familie 1 an, apoi 5 ani, acum pot sa depun pt permis de sedere permanent? (cind am obtinut permisul de 5 ani nu aveam copil)

O alta intrebare: trebuie sa fac dovada asigurarii sociale, momentan nu muncesc, 8 luni de cind s-a incheiat concediu de crestere copil (am fost in concediu de crestere copil 2 ani iar dupa 1 an de concediu firma s-a desfiintat). Pt cite luni minim ar trebui sa imi fac asigurare si cam cit ar costa? Daca as depune dosarul pt somaj voi fi acoperita?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie lili_l lili_l Buna ziua! Sunt cetatean al R. Moldova, casatorita cu cet roman. Am carte de rezidenta pe 5 ani, peste 2 luni imi expira, stiu ca se depun actele cu cel ... (vezi toată discuția)