avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de act trebuie facut ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de act trebuie facut ??

Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica noastra ,deoarece el s-a recasatorit legitim cu o alta femeie care are si doi copii.Intrebarile mele sunt
1.Daca nu am facut partaj ,putem sa facem impreuna un act in care sa scrie ca dupa decesul nostru fiica noastra este singura mostenitoare a apartamentului ?2.Daca se poate ,cum se numeste acel act ?Noi doi avem cumparat un apartament prin contract de vanzare-cumparare achitat pe loc. Astept raspunsurile dvs. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:19, 2 Iunie 2013
1. Da, puteti face acest act.
2. Puteti face contract de vanzare-cumparare catre fiica, dar cu uzufruct viager pentru dvs.si fostul sot.


DAR: daca este singurul copil, oricum va mosteni de pe urma ambilor parinti toate bunurile ce se vor afla in patrimoniul acestora la momentul decesului.

Cel mai corect ar fi sa faceti partajul prima data.

Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
De mostenit, mosteneste si sotia daca va mai fi sotie la data decesului fostului dvs sot sau poate va mai face copii si cu actuala sotie.
Puteti vinde impreuna ca si coproprietari, fetei. Recunoasteti ca aveti fiecare cote egale, dar nu veti face un partaj separat ca sa mai platiti si pt el. Vindeti direct si ar fi bine , fara clauze. Poate cu drept de abitatie viagera pt dvs.
Cu testamentul ar fi o problema, sotia e mostenitor rezervatar, deci sotul nu poate dona sau lasa mostenire peste ce-i incalca ei rezerva succesorala.
Multumesc frumos pt. raspuns ! Puteti sa imi spuneti daca ea ,ar deceda (nu acum ,nu ii doreste nimeni asa ceva,dar este mai in varsta decat el)inaintea fostului meu sot,la decesul fostului, copii ei din alta casatorie au dreptul la mostenirea fostului sot ,alaturi de singura noastra fiica.?!Aici este vorba despre casa noastra ,ea nu a contribuit cu absolut nimic la casa noastra ! O seara frumoasa !
Copiii ei vin la mostenirea ei, deci dupa decesul ei, fostul dvs sot o mosteneste impreuna cu copiii ei, dansul va mosteni 1/4,copiii 3/4 din ce a avut ea la data decesului sau.
Daca mostenirea ei nu se dezbate cat fostul dvs sot e in viata, atunci da, copiii ei si copilul dvs se vor intalni la dezbaterea succesiunii mamei lor, copiii ei nu-l mostenesc pe fostul dvs sot..
Problema nu e daca moare ea inaintea lui pt ca doamna nu are drept de proprietate la casa voastra, copiii ei nu mostenesc din aceasta casa. Problema apara doar daca fostul sot decedeaza inaintea sotiei lui, in acest caz sotia are drept sa mosteneasca 1/4 din jumatate din casa ( ar cam 12.5% in procent din valoarea casei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata OAIDA-ANETA OAIDA-ANETA Sunt divortata si am o fiica ; fostul meu sot s-a recasatorit si actuala sotie are un fiu:fostul meu sot are de la tatal decedat(mama lui traieste inca)o ... (vezi toată discuția)