avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ...

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ieftina și sigura pentru a nu beneficia copii soției de a 2? Sau vânzare cumpărare?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii sotiei nu va mosteneste tatal, dar daz daca decedeaza inaintea nevestei, cat mosteneste ea 1/4, va fi mostenita de copiii ei.
Sa va doneze sau sa va lase testament.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aș spune că donația sau contractul de rentă viageră este mai sigur, mai ales că deveniți proprietar imediat. În cazul testamentului, acesta poate să fie revocat oricând în timpul vieții testatorului.
Mulțumesc pentru răspuns. Pentru mine nu e necesar sa întru în posesia imediat. Eu dores ca după decesul tatălui sa nu aibă parte sotia sau copiii ei. Dacă se face testamentul sotia din a 2 casatorie sau copiii au dreptul sa l conteste dacă este făcut de tatăl meu prin notar ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Soția este moștenitor rezervatar.
Testamentul nu este act de proprietate, astfel încât va trebui dezbătută succesiunea.
La dezbaterea succesiunii obligatoriu va participa si sotia, care, în calitate de moștenitor rezervatar, poate solicita reducerea testamentului dacă ii este incalcata rezerva succesorala.
Pentru a nu putea fi atacata decizia de nimeni cea mai buna varianta este donarea sau vânzare-cumpărare. As dori si cea mai comvenabila varianta .Mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea ... L. M L. M Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea problema. Sora mea vrea sa-mi lase prin testament un apartament, ea are un copil care este ... (vezi toată discuția)