Ooof! Ce dilema! Daca nu raspund pare (nu-i asa?) c-am achiesat la opinia ca prestigiosii autori
"sunt unanimi în a recunoaște numai reclamantului dreptul de formula cerere de redeschidere a judecății cauzei suspendate conform art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă"
cand acestia
nu scriu de fapt nimic despre ipoteza unei cereri facute de parat ci fac doar exegeza legii aratand in ce conditii reclamantul poate cere continuarea judecatii.
Or, nu despre asta discutam noi aici, nu-i asa? Poate doamna care sustine altceva ne ajuta cu un citat din literatura de specialitate legat de art. 155 ind 1 Cod pr. civ in care apare cuvantul "parat" legat de "nu poate" impreuna cu "cere"si "continuarea judecatii".
Stiu, nu trebuie sa-mi mai scrieti! Sunt rau, misel, iconoclast si nici macar nu stiu sa citesc legea cum trebuie si chiar daca as sti sa fac asta, ceea ce scriu eu, toate argumentele mele,
fiind scrise pe forumul unui website nu au
aceeasi valoare cu cele scrise prin carti a.k.a. literatura de specialitate (interesanta specie de argumentum ad autoritatem in care
locul unde sunt scrise argumentele determina valoarea acestora :sorry: )
Daca raspund pare (nu-i asa?) ca o fac din cu totul alte motive decat cele care tin de logica argumentatiei.
Dacă judecătorul va fi o persoană care gândeşte ca mine, abilitatea avocatului din faţa lui în raport cu literatura juridică va conta foarte puţin spre deloc.
Am sa-l citez pe inspectorul Clouseau:
"I know that!" - "Stiam asta!" si - probabil o sa va surprinda faptul ca
aici va dau in mod absolut dreptate: daca da peste un judecator care si-a pus in loc de inima un cod de procedura civila si-n fata ochilor mintii un tratat semnat de autori prestigiosi ... Ioana_CRC n-are nicio sansa indiferent de argumentele aduse pentru ca in astfel de cazuri solutia este data inainte ca avocatul sa deschida gura "Noi stim absolut tot mult mai bine decat tine iar argumentele tale sunt inutile si ne plictisesc" par sa spuna figurile unor astfel de judecatori.
Poate ca asa stau lucrurile, poate ca gresesc, poate ...
insa numai lasii si prostii renunta la un argument logic sustinut pentru a se conforma opiniei indoielnice sustinuta de masa inertiala a "autorilor prestigiosi" iar eu nu cred ca am nici unul din cele doua vicii