avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul

Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre banca,iar in urma cu ceva saptamanii a primit acsa o instintare de la un executor judecatoresc ca i sa instituit proprire pe venituri.Acum asi dori sa stiu daca banca in asemenea conditii poate trece la executatra bunurilor imobile atita timp cat nu a garantat creditul cu niciun bun mobil sau imobil,specific ca nu are nimic pe numele ei si care ar fii posibilitatile de recuperare a datoriei de catre banca si ale noastre de achitare a datoriei acum cand se cere intreaga suma imprumutata.Ce se intimpla daca nu se poate plati datoria?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:23, 28 Mai 2013
Daca nu are bunuri, nici macar venituri salariale, nu i se poate intampla nimic. Daca lucreaza, sau va lucra, i se va pune poprire. Daca 3 ani nu are niciun bun, creanta bancii se va prescrie.
daca se pune poprire pe numele unui salariat si firma nu o respecta,nu o onoreaza, ce i se poate intampla? firmei. poate fi amendata?
O va executa atunci cand va avea bani.
Banca poate astepta si mai multi ani.
Ei gandesc contractele sa nu scapati niciodata sau doar atunci daca aveti un mare noroc.
In general scapa doar cei care pleaca din tara...
lungus a scris:

daca se pune poprire pe numele unui salariat si firma nu o respecta,nu o onoreaza, ce i se poate intampla? firmei. poate fi amendata?



Creditorul va cere validarea popririi si obligarea societatii la plata, astfel ca societatea va plati creditorului tot ce angajatul datoreaza.

adica in cazul in care salariatul are de plata, sa zicem, 5000 lei, firma va fi obligata sa plateasca toata suma o data? nu se retine salariatului un procent , o treime din salariu lunar? sau care este procentul maxim legal? dar firma va mai fi si ea pasibila de amenda in cazul in care nu a facut poprire imediat dupa ce a primit notificarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
lungus, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)