avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare despre executor
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare despre executor

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu asta ar fi neaparat problema, ci faptul ca mi-a contactat clientii (le-a trimis o adresa/notificare) prin care li se cere ca, daca au sa-mi plateasca ceva, sa nu faca plata in contul firmei mele (care e deja poprit de ei) ci sa faca platile direct catre executor.
Este legal asa ceva? Adica...eu daca face asa cu toti clientii, cum se poate sa mai desfasor activitatea si sa-i mai platesc lui datoria?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 2 Februarie 2016
E legal si nu vad legatura intre activitatea dvs si plata a ce vi se datoreaza direct in contul executorului. Si daca va facea plata in contul dvs, era blocat.
Articolul 731 Indicarea bunurilor asupra carora sa se faca executarea
Pentru realizarea creantelor sale, creditorul va putea urmari bunurile mobile ale debitorului, aflate la acesta sau la alte persoane.

781 Obiectul popririi
(1) Sunt supuse urmaririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmaribile datorate debitorului ori detinute in numele sau de o a treia persoana sau pe care aceasta din urma i le va datora in viitor, in temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, in conditiile art. 733 alin. (1), pot fi poprite si bunurile mobile corporale ale debitorului detinute de un tert in numele sau.
(2) In cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmaririi silite prin poprire atat soldul creditor al acestor conturi, cat si incasarile viitoare, cu respectarea limitelor prevazute la art. 729, daca este cazul.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Legatura cu activitatea mea ar fi: as putea sa-mi pierd clientii, care, odata ce au primit astfel de instiintari, ar putea refuza sa-mi mai dea comenzi pe viitor. Si ar mai fi faptul ca desi contul este poprit as fi putut scoate macar banii de salarii din cont.
Banii de salarii ii puteți scoate.
Iar pe client nu îl încurcă cu nimic dacă în loc sa va dea banii dvs, ii da executorului, însă nu exclud ca e posibila și varianta sa nu va mai dea comenzi.
Dar cum pot sa incazez banii ptr salarii odata ce clientii mei au primit acea notificare prin care spun ca sunt obligati sa faca plati numai la executorul meu? Chiar sunt obligati prin lege? M-ar ajuta daca ar face plata in contul meu blocat de executor, caci as putea macar
ptr salarii sa scot banii. Restul tot la executor ar merge.
Multumesc.
Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns? Cum pot clientii mei sa faca plati catre mine si nu catre executor? Si ce patesc ei daca fac plata la mine desi au fost notificati de executor sa-i plateasca lui?
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
sagitarius_snc, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)