avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua
Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie.
Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de insertie in valoare de 500 de lei pentru copil, eu urmeaza sa nasc cat mai curand dar din pacate nu indeplinesc conditiile impuse.
Acum intrebarea mea este urmatoarea: Poate sotul meu sa opteze doar pentru primirea stimulentului in valoare de 500 de lei si sa mearga in continuare la serviciu , sau trebuie mai intai sa intre in CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI si apoi sa aplice pentru stimulent?
Noi am vrea ca sotul sa mearga in continuare la serviciu si sa ia si stimulentul respectiv.
As mai dori sa stiu si cand trebuie depus dosarul in cazul sotului?Eu ar trebui sa nasc undeva in jurul datei de 15 iunie.
Va multumesc anticipat.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 25 Mai 2013
1. Daca veti naste in iunie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt iulie 2012 - iunie 2013.

2. Daca in aceste 12 luni ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu d maternitate etc.) veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

3. - Daca nu indepliniti aceste conditii atunci tatal copilului poate beneficia de CCC sau direct de stimulentul de insertie, fara sa intre in CCC.
- Adica va lucra si va primi salariu pentru mumnca depusa iar de la stat va primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- In acelasi tim veti beneficia si de alocatia de stat pentru copii, de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

4. - Daca dvs. nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar incepand cu data nasterii copilului.
- Cand va primi decizia de aprobare a stimulentului de insertie de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sa nunte, in scris, pe angajator si sa ataseze si o copie dupa decizie, pentru ca in perioada cat beneficiaza de stimulentul de insertie nu poate fi concediat decat daca angaatorul intra in reoganizare judiciara sau faliment.

5. - Cererea pentru stimulentul de insertie si celelalte acte necesare se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care doreste sa primeasca stimulentul de insertie.
- Tot de la Primarie poate solicita lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa somaj bogdan_st bogdan_st buna ziua, sotia mea urmeaza sa nasca in luna iunie. in momentul de fata nu lucreaza. a beneficiat de somaj din ianuarie 2011 pana in iunie 2011. intrebarea ... (vezi toată discuția)