avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal cu articol gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal cu articol gresit

Buna
Am o intrebare. Am vreo sansa sa se anuleze un proces verbal de contraventie pentru retinerea permisului daca a fost trecut gresit articolul de lege? Mentionez ca in procesul verbal a fost descrisa fapta, cu un scris greu de inteles, insa un casuta unde trebuia trecuta " fapta savarsita este prevazuta de art..." acesta este trecut gresit. Este un numar din 5 litere, am cautat prin lege nu exista un asa articol.
Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa se anuleze procesul verbal pt aceasta eroare
poate nu intelegeti dvs, sensul acelui numar. de regula agentul scrie nr articolului sub forma "a/b/c" unde a- articolul, b-punctul, c-aliniatul separate de bara inclinata.

ce fapta ati savarsit si ce sanctiune ati primit?
spuneti-ne ce numar este inscris in procesul verbal pentru a deslusi scrisul academic al agentului si a trage o concluzie daca merita contestarea procesului verbal.
neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, iar articolul este 13512 din oug 195/2002.
art. 135/h din HG1391 regulam de aplic. oug 195.

Art. 135. – Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:
h) pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului.

nu cred ca aveti sanse de admitere a plangerii din cauza scrisului ilizibil si o presupusa incadrare eronata a articolului.
daca va considerati ca fapta nu a fost savarsita aveti dreptul sa depuneti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala iulianbtz iulianbtz Buna ziua! Ieri am avut si eu un ghinion si doresc daca se poate sa ma ajutati...Veneam dinspre Bdul Energeticienilor si am intrat pe bulevardul Camil Ressu. ... (vezi toată discuția)
Prioritate pentru pietoni pe trecere de pietoni pe drum cu 4 benzi de circulatie mmem mmem Buna ziua, Este legal ca un politist (SIBIAN) sa suspende permisul de conducere al unui conducator auto pentru ca nu a oprit la trecerea de pieteni pe un ... (vezi toată discuția)