avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ar putea fi admisa revizuirea ptr art 394 alin 1 lit a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ar putea fi admisa revizuirea ptr art 394 alin 1 lit a ?

s-a respins recursul de catre ICCJ. Problema este ca pe parcursul cercetarilor procurorul in audierea martorilor acuzarii desi vede bine ca cei doi martori declara lucruri diferite si chiar acestia mentioneaza ca la fata locului a mai fost un martor, nici nu face confruntare intre cei doi martori ,dar nu cheama nici acea persoana care a fost la fata locului sa fie audiata .
intrebarea este : daca hotararea de condamnare cu suspendare a instantei de fond sustinuta de curtea de apel si de ICCJ nu a stiut de acea persoana ca a fost la fata locului si ca declaratia lui ar ajuta pentru clarificarea situatiei , poate considera conform 394 alin1 lit a o fapta sau o inprejurare noua ce nu a fost cunoscuta de instanta ? tinand cont si de urmatorul aspect . inpotriva celor doi martori care se contrazic la instanta si inainte de aceasta am facut plangere ptr marturie minc. si aici a fost identificat si audiat aceasta persoana si din declaratia lui reese clar ca eu nu sunt vinovat . declaratia lui se coroboreaza cu unele declaratii ale celor doi si culmea cu una din declaratiile parti vatamate.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
generalul, utilizator
Cel mai recent răspuns: generalul , utilizator 11:51, 8 Octombrie 2013
Si daca acea persoana despre care spuneti ca a fost la fata locului, a fost ulterior audiata de instanta,unde gasiti loc "s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei"?.Dupa parerea mea nu s-a descoperit nimic.Probele trebuie sa fie noi,iar nu mijloacele de proba prin care se administreaza probele deja cunoscute.
Nu aveti sanse la revizuire decat daca va fi condamnata persoana pentru marturie mincinoasa.
cred ca nu m-am facut inteles si i-mi cer scuze . acea persoana nu a fost audiata niciodata in procesul care s-a incheiat si unde eu am fost condamnat cu susp. Aceasta a fost audiata in alta cauza unde eu am facut plangere pentru denuntare cal. si marturie mincinoasa inpotriva martorilor folositi . Abia aici a fost identificat acest martor care era mentionat in toate declaratiile lor ca a fost la fata locului. Instanta care ma condamnat nu a stiut de acest martor nefiind niciodata audiat asa cum v-am spus si procesul sa terminat cu ultima cale de atac fara cal cheme cineva . IMPORTANT E DE RETINUT CA NU EXISTA PROBATIUNE INPOTRIVA MEA DECAT DECAT O DECLARATIE A PARTI VAT. si alta declaratie a acestuia in care se intelege ca nu am avut nici o participatie la vatamarea sa.
Tot asa cum v-am spus pare sa ramana treaba...
Nu se accepta martori ca regula de baza.
Daca aveti si alte probe si martorul ati putea avea sanse.
domnule avocat-lasco. In speta mea eu am fost condamnat definitiv . Cu toate ca martori acuzarii au trei declaratii in 3 feluri in care:
1, in prima se vorbeste ca 3 persoane au agresat victima noi fiind 5 ,
2, in cea de a doua care de fapt este un p.v. de rec, foto in care vorbesc de 5 persoane ca au agresat victima,
3, iar in ultima in fata instantei ma nominalizeaza pe mine si un coleg citez ,, nu au agresat victima de nici un fel.. si ca nu-si explica de ce la recun de pe foto a zis de toti 5 ca am agresat victima. ;
INTREBARE daca eu am fost condamnat cu toate ca in fata instantei martori spun ca eu si un coleg nu avem nici o treaba asa cum am aratat ATUNCI acesti martori mu sunt MARTORI MINCINOSI ? si cineva ar trebui sa se sesizeze mai ales ca marturia mincinoasa nu este o infractiune pentru care actiunea penala sa se puna in miscare la plangerea prealabila CE PARERE AVETI?

Alte discuții în legătură

In calitate de reclamant intrun dosar fara i.u.p inceputa ... pot solicita.....? generalul generalul Este vorba de doua dosare penale . 1. un dosar in care sunt inculpat si se afla la ultima instanta ICCJ . - Partea vatamata are 2 martori care ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Salut am si o speta. Un individ a fost trimis in judecata pentru violare de domiciliu art. 192 al 1, 2 CPP. Martorii audiati, p vat. au spus la politie ca l-au ... (vezi toată discuția)
7 ani pentru ce? andrada002 andrada002 buna ziua! fratele meu a fost agresat de niste agenti ai unei firme de paza. acestia au declarat ca ei au fost agresati si astfel pedeapsa fratelui meu a fost ... (vezi toată discuția)