Teren achizitionat inainte de casatorie si inceput constructie casa inca neterminata si mentionez ca sotia nu a are serviciu dar a intrat in aceasta casnicie cu o suma de bani mostenita de la tatal ei precizez ca acum doreste procent din casa undeva la 40% tinand cont ca nu este terminata inca.Si mai mentionez ca exista ipoteca la banca pe teren si casa Cum ar trebui sa procedez?. MULTUMESC rog raspuns cat mai urgent posibil
Suntem casatoriti de 4 ani si nu avem copii eu sunt singurul cu veniturii materiale in casa , constructia este terminata in proportie de 50% iar sotia mea nu are serviciu dar a spalat ,calcat chestii din acestea gospodaresti intrebam cam care ar fi procentul in astfel de conditii pe care ar trebui sa il primeasca excluzand banii pe care ia mostenit care sunt dreptul ei.
1. Suma de bani mostenita daca a fost investita in constructie
2. Pentru bunurile dobandite in timpul casniciei, se pleaca de la premisa contributiei egale, deci ar avea dreptul jumatate din contravaloarea ratelor achitate la banca in perioada casniciei. Daca dv sustineti ca sunteti singurul cu venituri, puteti solicita o cota majorata.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca instanta nu poate acorda mai mult decat au cerut si timbrat partile. Nu o sa va dea nimeni o cota mai mare de 1/2 daca dv nu solicitati asta. Tineti cont si de faptul ca sotii isi datoreaza intretinere. Chiar daca sotia nu a avut venituri, nu o sa primit dv tot si ea nimic, tot veti fi obligat la plata unei sulte. Calculati cat reprezinta cei 40 % solicitati de sotie. Daca nu sunteti de acord cu aceasta suma, calculati cat reprezinta taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile, adaugati cheltuielile cu onorariu avocati, expertize, alte taxe si sulta pe care va urma sa o platiti. Acestea vor cadea in sarcina dv la partaj. Alegeti varianta cea mai avantajoasa pentru dv din punct de vedere financiar.
Dupa cum prezentati dv. situatia, ati putea obtine mai mult de 60%, dar depinde de toate datele concrete.
Sigur ca si munca sotiei in gospodarie conteaza, dar ea nu avea cu ce gati daca dv. nu dadeati bani de mancare.
Daca aici lucrurile stau egal sau nu, eu nu am cum sti.
Pe de alta parte, si cu gatitul si munca e o discutie, depinde daca a muncit fizic la imbunatatiri, daca a facut mancare la muncitori, i-a supravegheat, a negociat, a umblat dupa materiale... e si asta o munca.
Divort
ContSters86398
bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)