avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident munca

In urma unui accident de munca soldat cu infirmitate fizica permanenta,pierdut degetele 2, 3, 4 de la mana stanga, conform PV de constatare a accidentului de munca rezulta ca improvizatia (aparatul ) este neconform iar firma vinovatul principal, plus cel de langa mine.

Care sunt daunele morale pe care le pot cere si pe care instanta le-ar considera pertinente? Mentionez ca patronii nu sunt muritori de foame, au bani, dar momentan observ ca nu sunt dispusi sa negocieze.

faceti rost de ,,certificate medico legal,, incepeti demersurile pe cale juritica aveti grija ce semnati nu va multumiti cu procese verbale si acte care nu va folosesc la mare lucru ,eu dupa doi ani de zile inca nu am primit procesul verbal reefacut in urma iviri INVALIDITATII .Sfatul meu este incepeti demersurile pe cale judiciara si vor veni la negociere sa nu treaca o anumita perioada prea lunga medicina legala -avocet probabil negociere sau process Oseara buna
degetele clar nu cresc.
am certificat medico legal astept sa iasa certificatul de invaliditate.
momentan ii mai las doua zile pe urma ii rog in scris sa vina la mediere.
am incercat sa caut sa vb cu ei dar ma tot amana cu :" o sa" si ma trimite
de la un asociat la altul.
ce pot face in cazul asta.

ma intereseaza care este suma maxima pe care sa o cer dar pe care instanta sa
o considere pertinenta.

patronii au bani, chiar dava cer 1 milion de euro ar avea de unde sa dea.
nu stiu ce sa zic de suma ,eu de exemplu probabil no sa mai pot lucre niciodata ,am doar 52 de ani pina la 65 mai este din 1300-1400 cit luam in 2011 am scazut la 450,de mai bine de un an am slabit mai bine de 5-6 kg din cauza nivelului de trai si cu toate acestea nu mam gindit la o suma anume ,pt mine e mult si 3000-4000 lei suma necesara unei placi de titan ,oficiul de pensi si departamentul recuperare refuza sa-mi acorde anumite drepturi pe motiv ca sint pensiuonat nu am nici un sprijin de nici unde parca as fi un infractor nu VICTIMA .Cit sa cer eu? bani nau nici o importanta acum pt mine si cred ca ma voi multumi numai daca vor plati cu libertatea D-voastra depinde cum vedeti viitorul?bani,,sanatatea.La mine este foarte complicat ,d-voastra probabil veti putea face altceva ,alta munca poate mai bine platita ca cea din naintea accidentului ,eu sint terminat professional trebuie reconversie ,soferia profesionista nu o voi mai putea face niciodata accidental mia scurtat viata cu multi ani depinde de bunul DUMNEZEU cit ma mai tine ,in doi ani de zile am incaruntit ,la barba ca par nu mai am .Consultate cun avocet ,evalueazati viitorul anticipeaza pierderile cauzate pt viitor
Trebuie sa va faceti un calcul plecand de la diferenta de bani pe care ati fi adus-o in casa, pe luna, daca nu erati victima unui AM si lucrati in continuare X 12 luni X nr.de ani pana la implinirea varstei de pensionare (65 ani). Acestea pot fi daune materiale.
Daunele morale le puteti aprecia singur tinand cont de toate grijile, suferinta, cheltuielile facute de dvs. fara a va recupera banii. Trebuie sa tineti cont insa de cheltuielile facute si de angajator, pe perioada cat ati fost spitalizat.
Aveti drepturi (ajutoare materiale) ca victima a unui AM, mentionate in contractul colectiv de munca al firmei.
Va trebui sa deschideti actiune in instanta pentru firma si pentru angajatul de langa dvs. si sa cereti daune morale si daune materiale de la angajator. Daca nu doriti, nu cereti daune si de la colegul dvs. desi in instanta, firma poate cere impartirea daunelor, conform gradului de vinovatie.
O data deschisa actiunea in instanta, administratorii vor cere, cu siguranta, sa negocieze cu dvs. Instanta de judecata va aprecia cuantumul daunelor materiale si morale solicitate de dvs. si se va pronunta.
Medierea este premergatoarea judecarii cauzei in instanta, iar partea reclamata, in aceasta faza, nu are obligatia sa se prezinte la mediere.
Multumesc mult gigipopa pt lamuriri.

eu speram sa vina sa negocieze tocmai pt a nu se ajunge in instanta.

oricum acum astept am inceput demersurile pt certificatul de invalid si dupa
ma apuc de treaba.

Alte discuții în legătură

Boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau? comerciantu comerciantu dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru invaliditate dupa 183 zile concediu medical claudia_edi27 claudia_edi27 Buna ziua,am 36 ani,am un handicap accentuat gradul 2 permanent nerevizuibil si primesc indemnizatie.....am lucrat aproximativ 5 ani,am beneficiat timp de 2 ... (vezi toată discuția)