avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea cererii ca netimbratã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea cererii ca netimbratã

intervenient in nume propriu in proces civil partaj

speta e urmatoarea . Am cumparat drepturile litigioase intr-un partaj , am efectuat un contract de asistenta juridica cu un avocat deoarece nu ma puteam deplasa la termene si pb este ca cererea mi-a fost respinsa deoarce nu a fost platit timbru judiciar si a taxei judiciare . Stiam ca trebuie platite dar credeam ca avocatul trebuie sa ma anunte , dar acesta nu s-a prezentat la termene . Va rog sa imi dati niste sfaturi si sa imi spuneti cum as putea sa reintru in proces ? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:12, 13 Noiembrie 2013
andreigrigoriu a scris:

Stimat coleg,

Nu am spus că greșiți, chiar este un punct de vedere absolut pertinent.

Nici eu nu am afirmat că aţi fi spus că greşesc :yeah:

Era o întrebare retorică. ªtiam că nu greşesc :duh:

Sunt modest dat naibii... ;)

:bow:
Astazi am depus o noua cerere ! O sa va anunt daca aceasta a fost acceptata
! Va multumesc
cererea a fost acceptata dar acum 2 dintre parati au invocat retractul litigios .. .prevazut de art 1402 si urm. C. civ. Din pacate tocmai am fost anuntata de avocata ca e posibil ca fiu inlaturata din proces . Sa inteleg ca nu se poate face nimic ??
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
bianca21058, utilizator
bianca21058 a scris:

Am cumparat drepturile litigioase intr-un partaj

bianca21058 a scris:

2 dintre parati au invocat retractul litigios .. .prevazut de art 1402 si urm. C. civ. Din pacate tocmai am fost anuntata de avocata ca e posibil ca fiu inlaturata din proces . Sa inteleg ca nu se poate face nimic ??

Informatiile pe care le oferiti sunt aproape ...nimic.

Or, inainte de a emite o parere, ar trebui sa intelegem noi (prin lectura contractului, nu pe bajbaite), CE anume ati cumparat si in CE conditii, CARE este izvorul starii de indiviziune si (din lectura dosarului, nu pe ghicite) CE anume este supus contestatiei judiciare ...

Mai pe romaneste (adica impropriu dpdv juridic, dar sugestiv exprimat): Informatia ca sunteti la frizer (intr-un paraj) nu ma lamureste ...nici cat de lung aveti parul si nici cat de scurt se zice ca v-ar sta bine dupa tuns (se vorbea mai sus despre existenta si intinderea dreptului).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? muraruelena muraruelena ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? - sunt unic mostenitor - am probleme si nu pot sa fac acum mostenirea - pana a ... (vezi toată discuția)
Art. 1653 cod civil - este nulitatea absoluta aplicabila? in ... padureg padureg Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta aplicabila? In cadrul unei executari pentru neachitarea unui debit, are loc o licitatie la care se prezinta un ... (vezi toată discuția)
Vanzare drepturi apartament Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Cunosc cazul unui prieten si va cer parerea. Este divortat de sotie de cateva luni si nu au deschis partajul, au un apartament obtinut in timpul ... (vezi toată discuția)