avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul actualei sotii in aceeasi locatie cu cel al ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul actualei sotii in aceeasi locatie cu cel al fostei sotii, fara finalizarea partajului.

Buna ziua!
Am divortat in martie 2012. Sunt si acum in partaj cu fostul sot. In urma cu 3 luni, fostul sot a facut domiciliul actualei lui sotii in locuinta noastra, chiar daca nici el nu locuieste in acest imobil si chiar daca acest imobil este in procedura de partaj. Am solicitat radierea acestui domiciliu pentru actuala lui sotie si mi s-a invocat art. 14 alin 1 si art 28 alin 1 lit b di OUG 97/2005.
Ce pot face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 26 Octombrie 2013
Dupa parerea mea nu puteti face nimic. Odata ca dupa cum descrieti dvs. situatia, este clar ca partajul nu a fost inca finalizat si apoi este declaratia exului dvs.conf. art.28 lit b din OG 97/2005 rep. cum ca este de acord sa o primeasca in locuinta sa pe actuala sotie. Este dreptul dansului sa primeasca in spatiul proprietate 1/2 parte pe cine doreste. actul este eliberat cat se poate de legal, obisnuiti-va cu ideea. Eventual puteati inainte de a se solicita actul de identitate, dvs. sa mergeti la Cartea Funciara si sa notificati imobilul ca locuinta a familiei, astfel exsotul avea nevoie si de acordul dvs. Dar cum banuiesc ca nu ati facut asta, acum pana la finalizarea partajului cand poate primiti dvs. toata casa, nu aveti nimic de facut. Daca obtineti in urma partajului intreaga locuinta, dupa ramanerea definitiva a sentintei de partaj aveti posibilitatea sa le faceti evacuare amandurora din locuinta dvs.
In adresa primita de la Serviciul de Evidenta Populatiei, se specifica ca "dovada adresei de domiciliu se poate face cu declaratia scrisa a gazduitorului + documentul eliberat de autoritatea administratiei publice locale din care sa rezulte ca gazduitorul figureaza in Reg. agricol cu imobil cu destinatie de locuinta". Pe de alta parte, in extrasul de carte funciara scrie "intabulare drept de proprietate ....." Am fost la Oficiul de Cadastru si atunci cand i-am intrebat daca trebuia specificat undeva ca Imobilul este locuinta de familie, mi-au spus ca din moment ce este bun dobandit de 2 persoane fizice, casatorite la momentul respectiv, ce altceva ar putea fi? Asa incat nu stiu cum ar trebui sa reactionez cu cei de la Cadastru. Pacat ca nu mi-au dat in scris acel raspuns. Oricum, multumesc frumos. Daca, totusi, ar mai ramane vreo virgulita nefructificata, va rog sa imi spuneti.
O seara buna!
In momentul de fata, din pacate nu cred ca exista vreo ,,virgulita,, pe care sa o fructificati in favoarea dvs.Sa inteleg ca cei de la cadastru nu au auzit de notificarea imobilului in CF ca locuinta a familiei? Este adevarat ca intabulezi locuinta pe ambele persoane, dar de aici rezulta proprietatea si titularii imobilului dar nicidecum ca aceasta este si locuinta familiei, intrucat 2 persoane pot avea mai multe imobile proprietate, la fel cum nu poti avea decat un domiciliu sau o resedinta cu toate ca poti detine mai multe proprietati.Si nu este necesar sa fii sot si sotie pentru a cumpara in comun o locuinta. Aceasta notificare nu este intabularea propriuzisa a locuintei ci cu totul alta inregistrare intr-un alt registru.Oricum pentru dvs. este tardiva treaba din moment ce deja sunteti divortata.
Buna ziua.
Va rog: cum pot opri, in acest moment ca sa-si mai faca si altii domiciliu pe imobilul unde locuiesc eu? Fac mentiunea ca sunt inca in partaj.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
mioara2012, utilizator
Mergeti la Cartea Funciara, formulati o cerere prin care doriti ca locuinta sa fie inregistrata in CF ca locuinta a familiei si solicitati o adeverinta in acest sens. Dupa notificare faceti cunoscut acest lucru in scris la biroul de evidenta a persoanelor.

Alte discuții în legătură

fosta sotia ascunde actul de proprietate al apartamentului comun, punandu ma in imposibilitatea de a mi preschimba cartea de identitate bantas bantas Fosta sotie( suntem divortati, dar nu am efectuat partajul dupa divort) a ascuns actul de propritate al apartamentului comun. Mi s a refuzat eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei Justitiarul711 Justitiarul711 Prin termenul de notarea locuintei familiei in cartea funciara se poate intelege intabularea locuintei pe care o efectuam in trecut la dobandirea(prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem ... simona435 simona435 Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem căsătoriți de 22 de ani, el vrea sa divotam, iar soacra mea mi-a spus telefonic sa imi caut ... (vezi toată discuția)