avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem ...

Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem căsătoriți de 22 de ani, el vrea sa divotam, iar soacra mea mi-a spus telefonic sa imi caut chirie. In ce conditii poate sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:24, 14 Octombrie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Din păcate, în timp vă poate evacua dacă chiar vrea. Faptul că aveți carte de identitate cu domiciliul acolo nu vă dă dreptul să stați mai mult decât vrea proprietarul.
Ar fi bine să vă gândiți de pe acum la altă locuință. Dacă ajungeți să vă scoată cu executorul o să aveți de plătit cheltuieli care puteau fi evitate.
Chiar dacă nu suntem divorțati? Să inteleg ca nu pot impiedica in nici un fel asta? Ce inseamna in timp? Poate veni maine sa schimbe yala si eu sa nu am acces la adresa de domiciliu? Asa pur si simplu? Am investit bani in acea locuința, avem lucruri acolo..

Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, un chiriaș are mai multe drepturi decât aveți dvs. în acest moment. Nu aveți contract cu soacra, sunteți tolerată acolo și dacă schimbă yala va fi complicat să intrați legal. Poliția nu vă poate ajuta pentru că aveți domiciliul acolo.

În timp nu pot să spun exact ce înseamnă. Trebuie să parcurgă o procedură judecătorească și să apeleze la executor, însă dacă ține cu tot dinadinsul să nu mai locuiți acolo o poate rezolva destul de rapid cu ajutorul unui avocat.

Discutați cu soțul dvs. și cereți-i un termen rezonabil, poate el îi domolește avântul soacrei. Măcar acum să nu se mai amestece în căsnicia dvs. Să vă lase să divorțați singuri.
In concluzie, poate face asta doar verbal sau trebuie să depună acțiune în instanța? Si cum politia nu ma poate ajuta daca am domiciliul acolo si nu pot intra?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
in concluzie, nu va poate da afara verbal, adica soacra va poate spune pe gura sa va mutati, dar dvs nu sunteti obligata sa o faceti. Legal, ar trebui sa ceara evacuarea dvs in instanta.
Daca insa, va da afara, va schimba yala cat sunteti pe afara, politia nu se baga, nu ii poate impune proprietarului sa va primeasca, doar o instanta o poate face. Dvs puteti cere reintegrarea in domiciliu in instanta, insa putine sanse de castig, cat dvs sunteti tolerat acolo..
Daca soacra cere evacuarea dvs in instanta, dvs puteti aduce dovezi ca ati facut investitii si puteti cere la randul dvs sa vi se dea un drept de retentie, adica sa puteti sta in casa pana va da banii pe investitia dvs.
Ca idee, dvs stati in acea casa provizoriu, candva tot va trebui sa va mutati.

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Evacuare din domiciliu coca ioana coca ioana Eu,sotul si soacra mea avem domiciliul la locuinta cumnatului meu care este proprietar.Doar soacra mea locuieste acolo iar acum baiatul ei vrea sa o scoata ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar Diore Diore Buna ziua, In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane? Va multumesc! (vezi toată discuția)