avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot pati daca am facut sex cu o fata de 15 ani iar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot pati daca am facut sex cu o fata de 15 ani iar eu am 20?

Buna . am si eu o problema si as vrea sa ma ajutati cat mai repede cu niste informatii. Eu sunt impreuna cu o fata de 9 luni de zile si am intretinut relatii sexuale cu ea, problema este ca fata s-a certat cu mama ei si astazi a dus-o la un control ginecologic din care bineinteles a rezultat ca nu mai este virgina . Si m-a sunat mama ei si mi-a spus ca am profitat de ea si ca mi-am batut joc de ea si ca o sa mearga la politie si ca ma face raspunzator de faptele mele.... Eu i-am explicat ca nu eu am fost primul baiat din viata ei dar fata nu ii recunoaste mamei. Eu am 20 de ani si prietena mea are 15 ani . As vrea sa stiu ce pot pati in cazul asta....la ce sa ma astept daca mama ei merge la politie .Multumesc anticipat!

ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
#B
~ Conținut șters la cerere ~
STATI linistit, "Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi."


Pai cred ca iti da cu suspendare orice ar fi... numai ca ti se adauga la cazier...
Dupa cum citesc inseamna ca nu prea ii place mamei iei de tine....
Daca minora avea impliniti cei 15 ani cand ati intretinut raporturi sexuale cu ea ati putea scapa insa exista mai multe infractiuni care va pot genera mari probleme vis a vis de starea de libertate.
Ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat atunci cand veti da declaratie pentru declaratia dvs. este extrem de importanta in cazul dvs.
Va puteti autoincrimina fara sa stiti sau sa mintiti si sa va ingreunati situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)