avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... AVERTIZARE: ATACURI CONCERTATE LA RAIFFEISEN ONLINE
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

AVERTIZARE: ATACURI CONCERTATE LA RAIFFEISEN ONLINE

In atentia intregii comunitati AVOCATNET:
In ultimile 2 saptamani au fost inceputa si continua inca, o campanie de incercari pentru obtinere de informatii necesare fraudarii conturilor prin accesare online.
Metodele sunt ingenioase,zilnic se incearca alte metode si asistam la o perseverenta iesita din comun.
Pentru cei interesati,metodele recente sunt afisate in pagina RZBR ALERTA ATAC PHISHING
Azi s-a trecut la "parola expirata".:spam:
Nu dati curs pana nu luati legatura cu banca
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:38, 28 Septembrie 2009
Genul acesta de mesaje trebuiesc sterse direct, fara niciun raspuns, pe mine m-au innebunit de vreo 2 saptamani cu cate 5-6 mesaje pe zi si nici nu am cont la R.X-(
Acelasi lucru s-a intimplat si la mine.
Si pe mine m-au asediat dar am fost instruit.
davideg a scris:

Genul acesta de mesaje trebuiesc sterse direct, fara niciun raspuns, pe mine m-au innebunit de vreo 2 saptamani cu cate 5-6 mesaje pe zi si nici nu am cont la R.X-(

La fel patesc si eu de vreo 3 luni de zile, in sensul ca primesc mail-uri de la Raiffaisen prin care ma anunta ca au existat intentii de a mi se sparge contul pe internet, si ca imi recomanda sa dau click pe doua link-uri pe care le transmiteau ei mai jos pentru a observa daca am probleme cu IP-ul sau ceva de genul asta. Bineinteles ca nu am facut acest lucru, dar la inceput, nestiind ce contine mail-ul respectiv, si mai ales ca eu beneficiez de niste servicii pe internet oferite de Raiffaisen, am deschis acel mail si am citi continutul lui, fara sa urmez nicio instructiune, dupa acre l-am sters. Credeti ca are vreo importanta faptul ca l-am deschis? Se poate intampla ceva cu acel cont al meu? Sper sa nu fi facut vreo prostie, ca la cate aud in ziua de azi ma astept la orice.
da este adevarat. de altfel, ieri am primit si eu un mesaj tulburator de ''real'' insa, am anuntat banca despre aceasta tentativa de furt si banca a procedat mai departe la a sesiza organele in drept..

Alte discuții în legătură

Folosirea online a identitatii altei persoane cum se pedepseste? Mihail Opra Mihail Opra Buna, Imi puteti spune care este legislatia impotriva celor care sparg conturi si folosesc identitatea altei persoane in scopuri personale. Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Exista vreo banca cu care pot lucra on line, pentru firme? loredanaradu loredanaradu Salut! Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo banca cu care pot lucra de acasa on line. Vreau sa nu ma mai duc la banca pentru ordine de plata si nici sa nu ... (vezi toată discuția)