avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare imprumut neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare imprumut neplatit

Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost in jurul valorii de 2500 de ron insa din motive financiare nu l-am putut achita. Acum doua luni am aflat ca suma datorata a ajuns la 5500 RON . Doamna care m-a contactat in urma cu cateva zile mi-a spus ca am o datorie de 11.100 RON si ma ameninta cu executarea silita, cu taierea din salariu... Cum a ajuns suma sa fie dublata in doar doua luni? Imi pot opri din salariu in cazul in care nu pot plati? Multumesc!
Se poate opri si din salariu... Sau s-ar putea indrepta spre garantia din contract in cazul in care a existat. Este imposibil sa se dubleze/ tripleze suma in 2 luni, cel mai probabil ca nu ati inteles dvs. Puteti sa verificati calculele care le-au facut ei ca sa fiti sigur ca totul este socotit corect. Eu am fost in astfel de situatii si am descoperit ca erau calculele facute ,,gresit'', insa nu din greseala :D. In plus, se poate ajunge si la intelegeri, reesalonari, plata in rate etc.
...Va poate opri din salariu, bineanteles doar dupa ce castiga in instanta impotriva dvs.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Este exclus sa se ajunga la o asemenea suma intr-un timpm asa de scurt.Impotriva formelor de executare silita se poate formula contestatie la executare si suspendarea executarii si acolo veti cere sa se dovedeasca aceasta suma.Abia dupa solutionarea contestatiei se va face poprire pe salariu .
succes.
av. M.Hornea
Atunci de ce m-ar ameninta cu o suma asa de mare ? Daca datoria este mai veche de 3 ani nu inseamna ca creditul s-a prescris?
:) :) :) :) :) Nu. Creditele nu se prescriu. :D :D :D

,In practica se pare ca este aproape imposibil ca o banca sa ajunga in situatia de a pierde bani din cauza intrarii in vigoare a prescrierii datoriei, mai ales ca pentru a trece la executarea bunurilor, ea nici nu are nevoie sa apeleze la o instanta judecatoreasca''.

[ link extern ] /

Am mai gasit si pe acest site un articol interesant : www.avocatnet.ro/content/art...

Chiar nu am stiut ca se pot prescrie creditele bancare... :D Auzisem ceva, dar nu am vazut niciodat un caz concret. Poate ca o sa fiti dvs. :D

Succes !
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
gi-jane2, moderator
pai daca creditul s-a prescris si banca nu mai are dreptul de a mai proceda la executarea silita de ce mai primesc telefoane dupa 5 ani?

Alte discuții în legătură

Banca imprumut restanta dmion dmion Buna seara! In 2006 am facut un imprumut la o banca,cu valoarea imprumutului de 9000 RON. Am platit doar o singura rata si atat. Am fost trecut la biroul de ... (vezi toată discuția)
Oare mi s-a prescris datoria? danielutza83 danielutza83 Buna ziua as dori sa va intreb si eu ceva eu in anul 2007-2008 am facut un imprumut de la o Altex de unde am luat doua telefoane si un card, nu mai stiu cat ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)