avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modernizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modernizare mijloc fix

La un calculator (mijloc fix), neamortizat complet, am realizat o modernizare prin adaugarea unei unitati de memorie si instalarea unei licente Windows 7. Cum pot inregistra contabil? Cum se face amortizarea?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:41, 4 Iunie 2013
Se mareste valoarea mijlocului fix daca memoria nu inlocuieste o alta. Adica daca ati marit memoria de la 1 GB la 2 GB e modernizare.

Legat de Windows 7, acesta este sistem de operare si potrivit ordin 3055/2009 se inlcude in valoarea calculatorului, nu se amortizeaza ca si imob necorporala deoarece calculatorul nu poate opera fără acel software:

(4) Anumite imobilizări necorporale pot fi păstrate în sau pe un obiect fizic, cum ar fi un compact-disc (în cazul unui software), documentaţie legală (în cazul unei licenţe sau al unui brevet) sau peliculă. Pentru a stabili dacă o imobilizare care încorporează atât elemente corporale, cât şi necorporale ar trebui tratată ca imobilizare corporală sau ca imobilizare necorporală, o entitate evaluează care element este mai semnificativ. De exemplu, software-ul pentru un utilaj computerizat care nu poate opera fără acel software specific se include în valoarea acelei imobilizări corporale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sistemul de operare al unui computer. Atunci când software-ul nu este parte integrantă a hardware-ului respectiv, software-ul este tratat ca imobilizare necorporală.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix sau obiect de inventar ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara! Am si eu o intrebare. In septembrie 2009 am achzitionat un laptop in valoare de 1600. L-am inregistrat pe 303, deoarece are valoare mai mica de ... (vezi toată discuția)
Licente software! floribell floribell Ajutor urgent! In ce grupa din mijloace fixe se incadreaza licentele software ! (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)