avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT cu minor; suntem in UK
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT cu minor; suntem in UK

Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa divortez baiatul meu are acte romanesti si vreau sa ramana cu mine, eu am actele necesare ptr a lucra in uk si vreau sa stiu daca cei din londra ma pot ajuta intr-un fel nu stiu ce sa fac de unde sa incep ptr ca nu mai pot rezista vreau sa scap sa nu mai aud de sotul meu va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc
daca spuneti ca ati gasit notar care sa faca actul este o.k. nici unul dintre clientii mei cu resedinta instrainatate si copii minori nu a gasit un astfel de notar tocmai pentru ca nu are cine sa dispuna efectuarea anchetei sociale.
repet, nu sunt notar ca sa stiu exact dar Judecatoria sector 1, singura competenta in acest acaz din tara este pluina de astfel de dosare in care partile divorteaza prin avocati care-i reprezinta.Doar instanta poate dispune cprin comisie rogatorie efectuarea anchetei sociale in strainatate.
;
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, probabilitatea de a divorta acolo este foarte mare.
Vedeti daca aveti atatia bani pentru a divorta acolo deoarece sunt scumpi avocatii.
Daca nu aveti bani suficienti ar trebui sa veniti in Romania...ca sa divortati...

Avlil, eu am zis ca daca nu are bani sa vina in Romania sa divorteze...
Nu am zis sa stea in UK si sa divorteze...in Romania...
In general...am tendiinta vorbesc in pilde...

Daca vine in Romania va putea divorta...dar sa aiba si copilul cu ea...
Buna ziua,
Am gasit un notar in RO, care accepta depunerea actelor prin mandatar.
Nu stia nici el cum sa faca ancheta.
Tocmai asta este intrebarea. Se poate face ancheta aici in UK, sau trebuie sa venim cu fetita in tara? Daca venim este ok sa declaram ultimul domiciliu comun din Romania care se regaseste pe cartile de identitate iar apoi in conventia care este parte a divortului sa specificam ca minorul va avea locuinta la adresa respectiva sau adresa domiciliului mamei si cu resedinta la adresa din strainatate?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
dydy16, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort adiida adiida Suntem in USAavem 2 copii,de 6 ,respectiv 15 ani si vrem sa divortam,mai precis eu vreau,dar el este de acodr cu divortul ,precum si cu paftul ca amindoi copii ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Divort parsan loredana parsan loredana Buna ziua! Sunt casatorita de 10 ani , insa doresc sa divortez de sotul meu; Amandoi suntem instalati in Franta si ni s-a spus ca numai un tribunal din ... (vezi toată discuția)