avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezentare material
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezentare material

ce contine prezentarea materialului de urmarire penala?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 17:54, 29 Mai 2013
Reprezinta concluziile procurorului privitor la plangere si asupra faptelor constate in sarcina dvs
Reprezinta toate actele ce sunt cuprinse in dosarul de urmarire penala: declaratii de martori, interceptari de convorbiri telefonice, propuneri de arestari (daca este cazul) referatele cu propunerile de arestari; procese-verbale de cercetare la fata locului, plangerea facuta impotriva dvs. actul de sesizare al organelor de urmarire penala, etc.

... intr-un cuvant, tot ce contine un dosar de urmarire penala pe care se bazeaza acuzarea ce vi se aduce.
Cod procedura penala:

Procedura prezentării materialului de urmărire penală

Art. 250

Prezentarea materialului

După punerea în mişcare a acţiunii penale, dacă au fost efectuate toate actele de urmărire necesare, organul de cercetare penală cheamă pe inculpat în faţa sa şi:

a) îi pune în vedere că are dreptul de a lua cunoştinţă de materialul de urmărire penală, arătându-i şi încadrarea juridică a faptei săvârşite;

b) îi asigură posibilitatea de a lua de îndată cunoştinţă de material. Dacă inculpatul nu poate să citească, organul de cercetare penală îi citeşte materialul;

c) îl întreabă, după ce a luat cunoştinţă de materialul de urmărire penală, dacă are de formulat cereri noi sau dacă voieşte să facă declaraţii suplimentare.


Aveti dreptul sa vedeti si sa studiati tot dosarul.
Aveti dreptul de a va apara daca asa apreciati.
Sa aiba timp procurorul sa va lase sa studiati tot dosarul...
daca cineva a depus plangere in data de 24 mai,pot sa primesc citatia pt prezentare deja acum in 29 mai? (intr o saptamana?)..sau poate ca va fi o propunere de arestare preventiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Proces? JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am primit de la Parchet, citatie sa ma prezint la Judecatorie pentru PREZENTARE material de urmarire penala.Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la parchet mirelaard mirelaard In luna iunie am fost citat,prin recomandata semnata de mine, sa ma prezint la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala intr-un dosar penal ... (vezi toată discuția)