avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de dispunere a ridicarii unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar

Buna ziua,
As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara?
Mentionez, ca intr-adevar am stationat intr-un loc , unde era indicatorul de oprire interzisa ( in apropierea unui spital, unde trebuia sa ma duc urgent).
Eu din cate am inteles, o masina nu poate fi ridicata numai, daca stationezi intr-un loc nepermis SI daca masina constituie un obstacol pt circulatia publica, ceea ce nu a fost cazul.
In aceste cazuri in proces verbal trebuie obligatoriu sa fie trecut si un martor sau nu?
Daca in p-v nu este trecut tariful pt activitatile de ridicare , transport si depozitare nici o suma, si la culoarea masinii in loc de albastru este trecut grii nu este greseala agentului, pt care ar putea fi anulat procesul verbal?
In p-v este trecut ca am incalcat prevederile imperative ale art 143, lit A, din OUG 195/2002, care se refera la stationare nepermisa, nicidecum ca masina mea ar fi fosr un obstacol pt circulatia publica.

Multumesc mult pt cei care ma pot ajuta!
Cel mai recent răspuns: tgm , utilizator 10:49, 6 Iunie 2013
Nu cred ca aveti sanse!

Dar, incercati ;)
procesul verbal cum ar putea fi anulata?
Formulati plangere contraventionala la instanta de judecata in termen de 15 zile de la data primiri procesului verbal.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Mihaela Hornea, Avocat
ati fost sanctionat de politia rutiera sau politia locala?

politia rutiera are atributia de a sanctiona stationarea neregulamentara si de a dispune masura ridicarii masinii conform art. 64 din OUG 195
Art.64. - Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia.
(3) Ridicarea vehiculelor dispusă de poliţia rutieră în condiţiile prevăzute la alin.(1) se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament.

de mentionat ca in regulament (hg1391) nu exista o procedura privind ridicarea vehiculelor!

dar si politia locala are aceasta atributie conform art. 7 din Legea 155/2010
Art. 7 - In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;

de obicei "localii" se ocupa cu practicarea acestui "sport" in cardasie cu firmele de ridicari.
sectorul 4 din B cred ca se afla in top ten Europa la ridicat masini.

in procesul verbal trebuie sa fie trecuta si masura ridicarii masinii precum si temeiul legal, nr. HCL care permite ridicarea masinilor in zona respectiva.

un proces verbal in care nu este inscris temeiul legal al ridicarii masinii stationate intr-un loc interzis poate fi contestat in instanta cu sanse de reusita.

puteti gasi informatii aici
[ link extern ]
aici
[ link extern ]
si aici cum se face o plangere impotriva procesului verbal de constatare care a avut castig de cauza
[ link extern ] /
am fost sanctionata de politia locala tg mures, in p-v srie in felul urmator: a stationat neregulamentar, incalcand prevederile imperative ale art 143, lit A, din REG AP OUG 195/2002 REP.
ce mai vreau sa intreb, ca in p-v este obligatoriu trecerea unui martor, sau nu?
si din cate se vede de pe copie, la nr inmatr in loc de T este trecut F, si la culoare in loc de labastru este grii, astea nu sunt greseli pe baza caruia ar putea fi anulat p-v? eu nu stiu, numai intreb....
Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)